Denisa Crăciun
Gigantul turc din business-ul de comerț online, Trendyol, anunță joi, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, că deschide primul său depozit în România.
Depozitul, cu o suprafață de 50.000 mp, este situat în Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov. Centrul logistic va genera până la 250 de locuri de muncă și va fi operațional din decembrie, susține Trendyol.
„Depozitul va intra în faza de pregătire a stocurilor dedicate pieței din România încă de la finalul acestui an, urmând ca primele livrări către clienți să fie efectuate la începutul anului 2025. Potrivit estimărilor Trendyol, doar acest centru logistic va procesa peste 2,5 milioane de livrări până la finalul anul viitor”, se arată în comunicat.
Operațiunile logistice vor fi deservite de GXO, un mare furnizor global de logistică contractuală, în baza unui parteneriat inițial semnat pe 3 ani.
„Pe măsură ce cererea pentru produsele listate pe Trendyol continuă să crească, atât în România, cât și în regiune, dezvoltarea unui hub logistic care să ne apropie de clienți a devenit o prioritate. Acest depozit ne va ajuta să operăm mai eficient și să le oferim clienților noștri acces mai rapid la produsele lor preferate. Centrul logistic din România face parte, totodată, din angajamentul nostru pe termen lung de a investi pe plan local și de a crea locuri de muncă”, declară Irem Yılandil, Head of International Expansion, Trendyol Group.
Trendyol este o companie de comerț online fondată în 2010, la Istanbul, de antreprenoarea Demet Mutlu. În 2021 a ajuns la statutul de „decacorn”, adică o firmă de tehnologie care ajunge la o valoare estimată de cel puțin 10 miliarde de dolari în urma unor investiții obținute înainte de listarea la bursă.
Platforma de e-commerce este primul decacorn din Turcia și una dintre cele mai importante platforme de comerț electronic din lume. Din anul 2018, compania turcă este controlată de gigantul e-commerce chinez Alibaba Group.
Marketplace-ul conectează peste 250.000 de comercianți și branduri cu mai bine de 40 de milioane de clienți prin intermediul aplicațiilor dedicate în limbile locale din Turcia, Germania, Azerbaidjan, statele din Golf și, recent, din România, Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, Bulgaria și Grecia.