Adi Iacob

Gemenii care l-au acuzat pe Zuckerberg că le-a furat ideea vor să se alăture proiectului Libra al Facebook

Thumbnail

Cameron și Tyler Winklevoss sunt cunoscuți de mult timp pentru bătălia lor cu șeful Facebook ― Mark  Zuckerberg, pe care l-au acuzat că le-a furat ideea. Asta se întâmpla acum mai bine de un deceniu. În prezent, frații și-au făcut un nume ca antreprenori în industria criptomonedelor  cu o companie numită Gemini ― iar acum spun că doresc să se alăture Asociațiației Libra - o organizație non-profit care cuprinde companii precum Mastercard, Uber și Spotify, care guvernează criptomoneda Libra.

"Facebook a fost o dispută, dar nu a definit cu adevărat cine suntem noi ca oameni", a declarat Tyler Winklevoss pentru CNN, într-un interviu pentru podcast-ul Boss Files.

Gemenii Winklevoss vor să fie parteneri cu Facebook în proiectul criptomonedei Libra. Indiferent dacă decid sau nu să facă echipă cu vechiul lor rival, frații Winklevoss spun că Libra este un lucru bun pentru industrie și un pas către o perioadă în care criptomonedele sun omniprezente.

"Cred că va veni o zi în care nu vom putea trăi fără criptomonede sau nu ne vom putea imagina cum era lumea înainte de criptomonede", a spus Cameron Winklevoss.

Cei doi frați au devenit primii miliardari din bitcoin, în urma unui pariu riscant de 11 milioane de dolari, în perioada când un bitcoin valora în jur de 8 dolari. Gemenii Winklevoss au investit atunci banii obținuți în urma scandalului dintre ei și Zuckerberg. Cotația criptomonedei bitcoin a atins valoarea maximă de 20.000 dolari la sfârșitul anului 2017, iar acum se tranzacționează la prețul de aproximativ 10.000 de dolari, potrivit coinmarketcap.com.

Cu profitul obținut, frații au lansat compania Gemini în 2014.

Gemini le permite utilizatorilor să cumpere și să tranzacționeze monede digitale. Majoritatea criptomonedelor fiind nereglementate, frații Winklevoss au profitat de moment și și-au prezentat afacerea ca pe o platformă în care oamenii pot avea încredere, după ce au primit licențe în statul New York care le poziționa compania ca o firmă de încredere - similară cu multe instituții financiare tradiționale și ca un exchange virtual.

Gemini este acum prezentă în 49 de state din SUA, precum și în Marea Britanie, Singapore și alte câteva țări. Deși Gemini nu declară public numărul de utilizatori sau veniturile, numărul de angajați a crescut la peste 200 de persoane care lucrează la birourile din în New York, Portland și Chicago.

Faptul că Gemini lucrează cu autoritățile de reglementare poziționează bine compania pe fondul apelurilor făcute de parlamentarii americani pentru o supraveghere sporită a criptomonedelor. 

De asemenea, acest lucru i-ar putea face pe frații Winklevoss parteneri valoroși pentru proiectul Libra al Facebook. Cererea autorităților pentru noi reglementări a fost determinată în mare parte de anunțul Facebook - că va lansa criptomoneda Libra. 

Autoritățile se tem că Libra ar putea oferi rețelei de social media prea multă putere, iar adopția rapidă a criptomonedelor, condusă de utilizatorii Facebook, ar putea destabiliza monedele fiat, susținute de guvern, precum dolarul american.

Frații Winklevoss au spus că au purtat discuții cu reprezentanții Facebook despre aderarea la organizația care conduce proiectul - Asociația Libra. Facebook a anunțat deja cei 28 de „membri fondatori” ai asociației, inclusiv concurentul gemenilor Winklevoss - Coinbase, dar a spus că speră să aibă 100 de membri până la lansarea criptomonedei - la începutul anului 2020.

Frații au spus că așteaptă să afle mai multe despre proiect înainte de a decide dacă să se alăture asociației sau să listeze Libra pe exchange-ul Gemini. Asociația Libra a declarat pentru CNN Business că nu comentează conversațiile în curs cu potențialii membri.

Pe lângă asta, gemenii susțin că Facebook nu va fi singura mare companie de tehnologie care să lanseze o criptomonedă. Cameron Winklevoss se așteaptă ca fiecare dintre companiile FAANG - Facebook, Amazon, Apple, Netflix și Google - să intre în idustria crypto.
 

Parallax

Vizualizari
1709
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri