Raluca Abrihan

Un fondator al Uber finanţează o firmă ce vrea să facă hoteluri la imprimanta 3D

Thumbnail

Travis Kalanick, cofondator al companiei Uber, este unul dintre susţinătorii unui startup, lansat la faimosul festival Burning Man, ce vrea să creeze un nou tip de hotel, unul construit din elemente produse la imprimante 3D şi să extindă totul într-o reţea la nvel mondial, scrie Financial Times.

Startup-ul Habitas a reuşit să obţină până acum finanţări de 20 de milioane de dolari pentru extinderea proiectului “hoteluri realizate la imprimanta 3D” în noi pieţe precum Asia, Orientul Mijlociu, Africa şi Mexic.

Pe lângă investiţia făcută de Travis Kalanick, prin fondul său de investiţii “10100”, finanţara a mai fost susţinută de Tim Steiner, directorul reţelei de supermarketuri online Ocado, Justin Mateen, cofondator al aplicaţiei Tinder, miliardarul indian din domeniul publicităţii online Div Turakhia şi alţi investitorii în tehnologii, precum Maurice Salem, Shervin Pishevar, Mike Novogratz şi Jonathan Teo.

Oliver Ripley, care a confondat Habitas iniţial ca fiind o companie pentru organizarea de evenimente, a declarat că a avut nevoie de şase luni pentru a convinge toţi aceşti investitori, care vor forma un grup de consiliere pentru extinderea reţelei hoteliere.

Preţul unei camere într-un astfel de hotel va fi de circa 200-400 de dolari pe noapte. Habitas va va construi atât hostelurile tradiţionale cât şi hotelurile de cinci stele, destinate turiştilor din generaţia milenialilor (persoanele născute în perioada 1980-2000) care caută mai degrabă vacanţe pentru socializare decât "un spaţiu de lux", potrivit lui Oliver Ripley.

Startup-ul printează la imprimante 3D “cărămizile”, asemenei unor piese lego, cu care construiesc hotelurile.

Citeşte şi:

Parallax

Vizualizari
1691
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri