Raluca Abrihan

Ce investiţii face fondatorul Uber după plecarea de la conducerea companiei

Thumbnail

Fondatorul Uber, Travis Kalanick, la aproape doi ani de la plecarea din funcţia de CEO al companiei a anunţat, alături de alţi investitori, o finanţare de 7,6 milioane de dolari pentru “Uber-ul camioanelor”.

10100 este un fond de investiţii lansat de Travis Kalanick în 2017 după ce a renunţat la conducerea companiei Uber. Fondul a făcut o investiţie de 7,6 milioane de dolari într-un startup din Asia de Sud, numit Kargo.

Kargo preia o parte din conceptul din spatele Uber şi aplică strategia în domeniul transportului de marfă şi al logisticii. Mai exact, un client poate comanda printr-o aplicaţie un camion, aşa cum ar chema un Uber, petru a-şi transporta marfa. Scopul este de face transportul de marfă mai ieftin şi mai accesibil pentru firmele mici, spune fondatorul startup-ului Tiger Fang, citat de techcrunch.com. Compania are deja câteva colaborări importante cu mai multe firme din FMGC.

Noua rundă de finanţare obţinuta de startup-ul asiatic a fost condusă de Sequoia India (un fond cu un buget total de aproape 700 de milioane de dolari), iar la investiţie au mai participat fonduri precum Intudo Ventures, ATM Capital, Innoven Capital, Agaeti Ventures şi 10100 – fondul înfiinţat de fostul CEO Uber.

Parallax

Vizualizari
5098
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri