Claudiu Zamfir

Fondatorul colosului chinez de comerț online JD.com, retras la „revitalizarea zonelor rurale”

Thumbnail

Fondatorul colosului chinez de comerț online JD.com, miliardarul Richard Qiangdong Liu, se retrage către activități de mentorat și revitalizare a zonelor rurale, iar operațiunile de zi cu zi ale companiei pe care a creat-o vor fi gestionate de altcineva.

„Domnul Richard Qiangdong Liu, chairman și CEO al JD.com, va dedica timp mai mult formulării strategiei companiei pe termen lung, mentoratului managerilor mai tineri și contribuției la revitalizarea zonelor rurale” - a anunțat oficial, luni, gigantul e-commerce.

În schimb, „operațiunile de zi cu zi” ale companiei chineze vor fi conduse de Lei Xu, noul președinte al JD.com, numit în funcție luni. El va continua să-i raporteze CEO-ului.

De asemenea, compania a numit un nou CEO al diviziei JD Retail, Lijun Xin, precum și un CEO al diviziei de sănătate JD Health International, pe Enlin Jin.

Fondatorul JD.com, Richard Qiangdong Liu (48 de ani), are o avere estimată la peste 22 de miliarde de dolari, conform Forbes.com. Înființată în anul 1998, la Beijing, JD.com este una dintre cele mai mari companii de comerț online din lume, cu venituri de peste 100 de miliarde de dolari pe an și mai mult de 300.000 de angajați.

Deși nu putem vorbi acum despre o „pensionare” a lui Richard Qiangdong Liu, se poate constata totuși începutul unei anumite retrageri a miliardarului chinez de la comanda companiei pe care a fondat-o.

Reamintim că, în cazul marelui rival al JD.com, Alibaba, fondatorul Jack Ma s-a retras din activitățile companiei încă din anul 2019. Ambele companii sunt listate pe bursă în SUA, JD.com pe Nasdaq, iar Alibaba la NYSE.

În perioada aceasta, presa internațională de business a relatat despre o tendință a guvernului comunist al Chinei de a presa giganții IT chinezi să participe la o așa-numită „redistribuire a avuției” pentru „prosperitatea comună”.

Parallax

Vizualizari
1869
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri