Raluca Abrihan

Cel mai mare investitor în firme IT din lume lansează un nou fond de investiţii cu un buget de 40 miliarde de dolari

Thumbnail

Gigantul telecom SoftBank, fondat şi controlat de omul de afaceri Masayoshi Son, cel mai bogat japonez, lasează un nou fond de investiţii dedicat startup-urilor din tehnologie, de 40 de miliarde de dolari, Wall Street Journal, citat de Reuters.

Cel de al doilea fond Vision Fund (II) ar urma să fie aprobat în această săptămână.

Vision Fund (I) a fost lansat în urmă cu trei ani cu un buget record de 100 de miliarde de dolari, o parte din acest buget fiind oferit de Fondul Public de Investiţii al Arabiei Saudite şi a finanţat, până în prezent, peste 80 de startup-uri IT, aflate în stadiu avansat de dezvoltare.

Softbank este o forta pe piata media si telecom, avand o valoare de piata de 68 miliarde dolari. Compania este condusa de Masayoshi Son, cel mai bogat om de afaceri din Japonia. Softbank a investit si in gigantul online chinez Alibaba. Cele mai mari achiziţii ale Softbank au fost în 2013, când a preluat cu 22 mld dolari 77% din acţiunile Sprint Nextel, în 2006, când a cumpărat cu 15 mld. dolari divizia japoneză a Vodafone, urmate apoi de achiziţia dezvoltatorului britanic de procesoare ARM, cu 32 miliarde dolari.

În materie de startup-uri Softbank a investit în: We Company, Slack, Uber, OneWeb, Boston Dynamics, Brain Corp. Lemonade, Cambridge Mobile Telematics, Paytm, Plenty şi multe altele.

Parallax

Vizualizari
1849
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri