Denisa Crăciun

O firmă IT din Cluj își deschide birou în SUA

Firma IT din Cluj

O firmă IT din Cluj-Napoca, înființată în anul 2015, își deschide primul birou din SUA, în Silicon Valley, la Palo Alto.

OVES Enterprise, cu afaceri de aproape 14 milioane de lei în 2021, este o companie de dezvoltare de software. Biroul pe care firma îl inaugurează în SUA este al cincilea deschis în afara României în ultimele 11 luni, se arată într-un comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.

Pe lângă SUA, firma IT din Cluj este prezentă în Germania, unde are două birouri, în Emiratele Arabe Unite (Dubai) și în Marea Britanie.

„SUA reprezintă una dintre cele mai atractive zone pentru dezvoltarea de proiecte IT. Și vorbim aici atât despre partea financiară – fee-urile sunt cu 20 – 30% mai mari față de zona DACH – cât și despre complexitatea și gradul de inovație al proiectelor, argumente care ne motivează și ne ajută să evoluăm și să construim un viitor mai bun pentru toată lumea”, spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise.

În următoarele luni, firma vrea să se extindă în Belgia, Țările de Jos și vrea să își mai deschidă un birou la New York.

Investițiile în extinderea internațională vor ajunge la aproximativ 500.000 de euro la finalul anului, dintre care 200.000 investiți în deschiderea biroului din Silicon Valley, susține firma IT.

„Estimăm că, în următorii 3 ani, piața din SUA va reprezenta aproximativ la 40% din cifra de afaceri OVES Enterprise. Odată cu prezența noastră aici, ne va fi mai ușor să dezvoltăm proiectele de inovație la care lucrăm, mai ales pe zona de cyber security. Dorim să lansăm și alte proiecte noi pe segmentul de defence, proiecte care își vor găsi finanțare și dezvoltare mult mai ușor în SUA”, mai spune Mihai Filip.

În prezent, peste 80% din cifra de afaceri a companiei este generată de business din afara țării, biroul din Marea Britanie generând 45%, iar cele două din Germania 30%.

Parallax

Vizualizari
1922
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri