Raluca Abrihan

Startup din Bulgaria ce vrea să ajute firmele să-şi reducă chletuielile ia o finanţare de 3 mil. Euro. Printre investitori se numără şi un finanţator al UiPath şi FintechOS

Thumbnail

Payhawk, un startup din Bulgaria ce vrea să reducă cheltuielile firmelor cu ajutorul unei soluţii de tip fintech, a primit o finanţare de 3 milioane de euro. Runda de investiţii a fost condusă de Earlybird, un fond de investiţii care au avut încredere să finanțeze unicornul românesc UiPath încă de la început şi care a investit şi în startup-ul românesc FintechOS.

Payhawk este un startup cu sediul la Sofia, înfiinţat în 2018, care vine cu o platformă dedicată companiilor prin care acestea să îşi reducă cheltuielile cu fiecare tranzacţie ce are loc în interiorul firmei în special prin reducerea birocraţiei şi renunţarea la extrasele printate, scrie eu-startups.com.

Runda de investiţii de 3 milioane de euro a fost condusă de Earlybird, cu participarea fondului TinyVC şi a unor experţi din industrie, precum Mark Antipof, fost şef în cadrul Visa Europe şi Keith Robinson, şef în cadrul Sage.

Earlybird Venture Capital are în administrare un portofoliu de peste 1 miliard de dolari, cu participații la 7 companii care au ajuns să se listeze la bursă. Fondul se numără printre primii investitori în unicornul românesc UiPath. Iar la finele anului trecut startup-ul românesc de tehnologie financiară automatizată FintechOS a primit o investiţie Series A în valoare de 14 milioane de dolari – runda de finanțare a fost condusă de Digital East Fund din partea Earlybird Venture Capital și OTB Ventures, cu participarea actualilor investitori GapMinder și Launchub Ventures.

De asemenea, unul dintre partenerii fondului Earlybird este românul Dan Lupu (47 de ani). El lucrează de aproape 8 ani pentru acest fond de investiţii şi a gestionat finanţări pentru mai multe firme din Europa Centrală și de Est. Dan Lupu a studiat informatica în liceu și la Politehnica Bucureșteană, pe vremea lui Ceaușescu și în confuzii ani '90, dar nu a lucrat niciodată ca programator. În schimb, s-a orientat imediat către jobul de analist pentru investiții, iar acum caută startup-uri preponderent în software.

 

Parallax

Vizualizari
978
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri