Claudiu Zamfir

Fermă cumpărată cu prețul de 2 milioane EUR, în sudul României

Thumbnail

Holde Agri Invest, companie românească ce exploatează terenuri agricole, anunță achiziționarea unei noi ferme în județul Dâmbovița, la prețul de 2 milioane de euro, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Cumpărătorul spune că a plătit deja circa 1,2 milioane de euro din surse proprii, urmând ca restul de aproximativ 800.000 de euro să fie achitat până la finalul acestui an în mai multe tranșe.

Ferma are o suprafață de aproximativ 980 de ha de teren și va fi integrată în nucleul Conțești al Holde. Terenurile din cadrul fermei sunt operate în regim de arendă, iar în valoarea tranzacției sunt incluse atât baza agricolă proprie, precum și parcul de utilaje care vor fi integrate în nucleul Conțești.

„Strategia noastră de creștere a suprafeței agricole exploatate continuă și în acest an. Suntem încântați de noua achiziție efectuată, având în vedere dimensiunea considerabilă a acesteia și potențialul agricol. Astfel, în cadrul fermei am însămânțat cu rapiță 280 de hectare, iar restul de 700 de hectare urmează să fie însămânțate cu porumb. Prin integrarea noii ferme în nucleul Conțești, ajungem să exploatăm o suprafață totală de aproximativ 13.200 de hectare, o performanță remarcabilă, având în vedere că Holde a fost înființată în urmă cu mai puțin de cinci ani.

În această perioadă, compania a capitalizat valoare ajungând să dețină patru nuclee în trei județe importante pentru domeniul agriculturii din România. Totodată, în urma investițiilor efectuate, fermele noastre dețin utilaje moderne, capacități de stocare extinse, precum și sisteme de irigații avansate. În plus, în ciuda perturbărilor care au avut loc în ultimii ani, am reușit să implementăm în permanență cele mai bune soluții, astfel încât să putem trece cu brio peste orice provocare”, a declarat Liviu Zăgan, director general al Holde Agri Invest.

În 2022, Holde Agri Invest a derulat investiții în valoare totală de 37,7 milioane de lei, finanțate din surse proprii și capital împrumutat, în modernizarea fermelor existente și lărgirea suprafețelor exploatate.

Acestea au inclus achiziționarea fermei Conțești din județul Dâmbovița, cu o suprafață totală de 2.100 de ha de teren și care a devenit cel de-al patrulea nucleu Holde, după Roșiori, Videle și Frumușani, precum și achiziționarea de utilaje de ultimă generație, extinderea sistemului de irigații la ferma Frumușani, de la 125 la 275 de ha și mărirea capacității de depozitare de la Călinești, de la 10.000 la 15.000 de tone.

În prezent, Holde exploatează o suprafață totală agricolă de aproximativ 13.200 de hectare împărțită în patru nuclee – Roșiori, aproximativ 3.830 ha, Frumușani, circa 3.720 ha, Videle, aproximativ 2.300 ha și Conțești, circa 3.350 ha.

„În 2023, ne propunem să continuăm să extindem suprafața agricolă și să ajungem să exploatăm 15.000 de hectare până la finalul anului, pentru a ne apropia și mai mult de obiectivul nostru, de a ajunge unul dintre cei mai mari jucători din domeniul agriculturii din România” - a mai spus Liviu Zăgan.

Acțiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 octombrie 2020 și se tranzacționează sub simbolul bursier HAI. În prezent, compania are o capitalizare de piață de138 milioane de lei.

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
8969
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri