Adi Iacob

Facebook face ceva cu tehnologia din spatele bitcoin, dar nimeni nu știe ce: Rețeaua de socializare a cumpărat un start-up de blockchain

Thumbnail

A fost o săptămână plină pentru Facebook. Luni, compania a sărbătorit cea de-a 15-a aniversare. O zi mai târziu, publicația Cheddar a scris că rețeaua de socializare a preluat echipa din spatele Chainspace, un start-up de blockchain din Londra.

Site-ul The Next Web a contactat reprezentanții Facebook pentru a afla mai multe despre planurile sale în sectorul blockchain.

"Ca și multe alte companii, Facebook explorează modalități de a exploata puterea tehnologiei blockchain. Această nouă echipă mică explorează mai multe aplicații diferite. Nu mai avem nimic altceva de adăugat", a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Declarația nu dezvăluie multe despre tranzacția dintre Facebook și start-up. Chainspace a fost creat de cercetători de la University College London, un membru al programului "University Blockchain Research Initiative", fondat de compania care a dezvoltat criptomoneda Ripple, pentru a sprijini cercetarea, dezvoltarea tehnică și inovația tehnologiei blockchain, a criptomonedelor și plăților digitale.

Tehnologia blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Tranzacția Facebook - Chainspace

Documentele care explică tehnologia startup-ului britanic (white paper), publicate în 2017, arată că Chainspace "este o platformă pentru procesarea rapidă și transparentă a tranzacțiilor într-un sistem descentralizat". Echipa cercetează modul în care tehnologiile descentralizate, cum ar fi blockchain, pot fi folosite pentru a efectua plăți, sondaje și contorizări.

Startup-ul a fost fondat de Dave Hrycyszyn, George Danezis, Ramsey Khoury, Alberto Sonnino, Shehar Bano și Mustafa Al-Bassam (fosts membru al grupului de hackeri LulzSec; arestat la vârsta de 16 ani pentru atacuri cibernetice).

Nu se știe câte angajați ai Chainspace s-au alăturat Facebook - care nu a achiziționat și tehnologia companiei britanice.

Cofondatorii Chainspace și-au actualizat profilurile de LinkedIn cu informații despre rolurile lor noi pe care le au la Facebook.

Thumbnail
(sursa: LinkedIn.com)

Divizia de blockchain de la Facebook

La începutul anului trecut, Facebook lansa o divizie proprie care să se ocupe de tehnologia blockchain, ca parte a unei reorganizări mai extinse în cadrul conducerii companiei, potrivit unor surse citate de Recode. Măsura vine după ce în la finalul anului 2017, CEO-ul Mark Zuckerberg a declarat într-o postare de pe Facebook că dorește ca rețeaua socială să "meargă mai departe și să studieze aspectele pozitive și negative ale criptomonedelor".

Această divizie este condusă de David Marcus, care a fost vicepreședinte al produselor de mesagerie și a supravegheat Facebook Messenger. Fostul CEO al PayPal, Marcus, a fost și în boardul exchange-ului de monede digitale Coinbase. 

Parallax

Vizualizari
1808
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri