Raluca Abrihan

Autorităţile cer companiei Facebook să renunţe la planul de criptare a mesajelor. Cum răspunde Zuckerberg

Thumbnail

Autoritățile de la Washington și de la Londra se opun, într-o scrisoare comună, inițiativei Facebook de a cripta mesajele private dintre utilizatorii rețelei sociale, în încercarea de a contracara fenomenele de terorism și abuz împotriva copiilor, scrie Reuters, citat de Mediafax. Cum răspune şeful Facebook, Mark Zuckerberg, acestor cerinţe.

În contextul anunțului făcut de compania Facebook Inc. de a aplica metoda „end-to-end” de criptare a mesajelor private dintre utilizatorii săi, care presupune accesarea conținutului conversațiilor doar de către participanții acestora, autoritățile de la Washington și de la Londra cer renunțarea la acest demers, sub intenția lor de a reduce și combate fenomenele de terorism și de abuz asupra copiilor.

Cele două state își propun semnarea unui acord special care ar permite forțelor de ordine să solicite companiilor de tehnologie accesul la conținutul mesajelor care implică suspecți de terorism sau abuz împotriva copiilor, într-un timp mult mai scurt. În urma aplicării acestui demers legislativ, forțele de ordine ar putea obține informații în săptămâni, chiar zile, comparativ perioadelor actuale de așteptare de șase luni, până la doi ani.

Acordul celor două state va fi anunțat împreună cu o scrisoare deschisă, adresată directorului executiv al companiei, Mark Zuckerberg, în care se va solicita suspendarea planurilor privind dezvoltarea tehnologiei de criptare a mesajelor.

Şeful Facebook spune că a analizat pericolul adus în discuţie de autorităîi înainte de a anunţa planurile companiei de criptare a mesajelor private şi este de acord că acest lucru ar putea îngreuna munca lor de a contracara fenomenele de terorism și abuz împotriva copiilor. Însă, este de părere că Facebook va putea să identifice prădătorii sexuali care îşi cată victime pe reţeaua de socializare folosind aceleaşi tool-uri pe care le utilizează în combaterea manipulărilor din campaniile electorale. De asemenea, el a mai sugerat că s-ar putea ca pe viitor Facebook să restricţioneze modalităţile în care adulţii interacţionează cu minorii de pe reţelele de socializare, mai scrie Reuters.

Citeşte şi:

Facebook schimbă regulile pentru campaniile electorale înainte de alegerile europarlamentare

 

Parallax

Vizualizari
2265
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri