Adi Iacob

Facebook cumpără studioul care a dezvoltat cel mai popular joc în realitate virtuală

Thumbnail

Facebook a anunțat că a cumpărat startup-ul de realitate virtuală (VR) Beat Games, producătorul popularului joc Beat Saber, ca parte a planului său de a „împinge această tehnologie către noi culmi”. Beat Games va funcționa ca un studio independent în cadrul Oculus Studios, potrivit unei postări pe blogul companiei de social media. 

"Beat Saber este un exemplu perfect pentru care realitatea virtuală este atât de interesantă - această tehnologie reimaginează genurile vechi și inventează altele noi", spune Mike Verdu, șeful departamentului de VR de la Facebook, citat de Business Insider.

Jocul Beat Saber a devenit viral încă de la lansarea sa, în luna mai a anului trecut. Jocul poate fi cel mai bine descris ca un amestec de Fruit Ninja și Guitar Hero, utilizatorii fiind nevoiți să "taie" diferite forme în ritmul muzicii.

 

Acesta a devenit primul joc VR care a vândut peste 1 milion de exemplare la începutul acestui an și de atunci a devenit un titlu de top și jucat și pe dispozitivul Oculus Quest, dezvoltat de Facebook. 

Jocul a devenit atât de popular, încât Facebook a inclus Beat Saber în reclamele sale pentru căștile VR. Beat Saber și-a făcut apariția chiar și în emisiunea Tonight Show, unde Jimmy Fallon s-a duelat cu Brie Larson.

Playlist-ul Beat Saber era inițial format din melodii din genul EDM (electronic dance music), incluzând mai multe piese originale compuse de Jaroslav Beck, cofondatorul studioului. Cu toate acestea, pe măsură ce jocul a devenit tot mai popular, startup-ul a semnat cu o serie de artiști cunoscuți, introducând piese ale unor muzicieni precum Imagine Dragons sau Panic at the Disco.

Beat Games va funcționa ca un studio independent în cadrul Oculus Studios și va continua să sprijine Beat Saber pe toate platformele existente, spun reprezentanții Facebook. Rețeaua de socializare nu a dezvăluit suma cheltuită pentru Beat Games, scrie Variety.

Parallax

Vizualizari
726
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri