Adi Iacob

Facebook vrea să breveteze un software care află cu cine locuiești

Thumbnail

Pare că Facebook știe totul despre utilizatorii săi, dar, potrivit unui document depus de rețeaua de social media în 2017, care a fost făcut public recent, compania ar dori să breveteze o funcție cu ajutorul căreia poate analiza cu cine locuiești. 

Sistemul descris în brevet ar presupune compilarea datelor obținute din fotografii, taguri (etichete), descrieri, actualizări de stare, adresa IP a utilizatorului și lista de utilizatori Facebook care folosesc aceeași adresă IP. Cu ajutorul acestor date, Facebook ar putea deduce câte persoane stau în aceeași locuință.

Într-un exemplu, Facebook descrie un utilizator de sex masculin care postează mai multe poze cu doi utilizatori de sex feminin, care apar în mod repetat fie în fotografiile pe care le publică, fie în fotografiile în care prietenii îl etichetează. Una dintre imaginile publicate este cu o fată cu descrierea “îngerul meu” (“my angel”). Sistemul ar putea deduce că există trei persoane în locuința sa — un bărbat și două femei — și că utilizatorii de sex feminin sunt probabil soția și fiica.

Thumbnail
United States Patent and Trademark Office (uspto.gov)

Acest lucru ar putea sau nu să fie corect, dar i-ar ajuta pe agenții de publicitate să vizeze acel utilizator care se încadrează în acele caracteristici demografice — chiar dacă el nu a făcut public ce fel de relații are cu cei doi utilizatori de sex feminin, scrie The Verge

Brevetul ar putea împiedica alte companii să utilizeze tehnologia, permițând rețelei de socializare să-și mențină avantajul ca platformă publicitară. Capacitatea de a determina cine locuiește cu cine ar putea ajuta la o mai bună direcționare a anunțurilor către utilizatori.

Reprezentanții Facebook au declarat pentru L.A. Times că nu vor comenta situația, dar Facebook aplică uneori pentru brevete fără intenția de a folosi tehnologia.

Citește și VIDEO Christopher Wylie, denunţătorul Cambridge Analytica: Ce s-a schimbat după marele scandal. "În reţelele de socializare este încă Vestul Sălbatic"

Parallax

Vizualizari
3242
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri