Adi Iacob

Cazul exchange-ului de criptomonede care a rămas fără 180 mil $: Portofelele pe care trebuiau să fie banii au fost găsite goale

Thumbnail

Portofelele electronice offline (cold wallet), în care se presupunea că ar fi banii utilizatorilor unui exchange de criptomonede al cărui fondator a murit fără a dezvălui parolele, au fost găsite goale. După moartea fondatorului, exchange-ul crypto canadian Quadriga datorează utilizatorilor săi circa 180 de milioane de dolari și nu poate accesa majoritatea fondurilor. 

Descoperirea a fost făcută de o firmă numită de autorități să supravegheze Quadriga după moartea lui Gerald Cotten, scrie BBC. Specialiștii se așteptau să găsească portofelele pline cu banii a 115.000 de clienți ai exchange-ului de monede digitale.

Gerald Cotten, care a decedat în India în luna decembrie a anului trecut, era responsabil pentru manipularea fondurilor și a monedelor care treceau prin platfoma online.

Parola pentru a debloca portofelele electronice era pe laptopul lui Cotten, dar acesta a murit fără a lăsa nimănui posibilitatea de acces pentru a debloca dispozitivul. Cea mai mare parte a banilor pe care clienții i-au depus pe platforma exchange-ului erau păstrați în portofele electronice offline pentru a preveni hacking-ul sau furtul acestora, potrivit reprezentanților Quadriga.

Potrivit investigației realizate de Ernst & Young (E&Y), specialiștii au obținut accesul la laptopul fondatorului, dar portofelele digitale au fost golite cu câteva luni înainte de moartea fondatorului. Anchetatorii de la E&Y au declarat că nu știu ce s-a întâmplat cu sumele de bani pe care se așteptau să le găsească în portofelele electronice.

Compania susține că a găsit dovezi care arată că Gerald Cotten avea 14 alte conturi de utilizator "create în afara procesului obișnuit" care ar fi putut fi utilizate pentru tranzacționarea pe exchange-ul Quadriga. E&Y încearcă acum să adune informații despre tranzacțiile efectuate prin intermediul acestor conturi, pentru a vedea dacă poate detecta câți bani au trecut prin ele.

O recompensă de 100.000 de dolari a fost oferită pentru orice fel de informații care ar putea duce la descoperirea locului în care au dispărut banii exchange-ului.
 

Parallax

Vizualizari
5089
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri