Redactia StartupCafe.ro

eMAG: Prețul mediu al celor mai vândute branduri de telefoane mobile s-a dublat în ultimii 4 ani

telefoane-dreamstime

Prețul mediu al celor mai vândute branduri de telefoane mobile s-a dublat în ultimii patru ani, estimează magazinul online românesc eMAG, care anunță luni un nou program de valorificare a telefoanelor vechi la cumpărarea unuia nou, prin intermediul Flip, startup preluat de grupul de e-commerce.

În condițiile în care prețul mediu al celor mai vândute branduri de telefoane mobile s-a dublat în ultimii patru ani, clienții eMAG pot cumpăra telefoane de ultimă generație folosind și banii obținuți din vânzarea telefoanelor vechi prin programul Easy BuyBack by eMAG&Flip, un nou program 100% online. Cu Easy BuyBack, care este disponibil în întreaga țară, clienții își pot valorifica vechiul telefon și cumpăra altul nou direct de pe eMAG fără a mai migra pe o altă platformă sau a mai merge la un alt magazin pentru a evalua telefonul vechi sau pentru a-l preda. Vechiul dispozitiv poate fi predat la easybox sau la curier, iar aceasta face ca întregul proces să necesite efort minim din partea clientului” - spune eMAG, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

De asemenea, clienții pot achita noul produs printr-una dintre „metodele flexibile de plată” din contul eMAG Wallet: plata în 4 rate, în 12 rate sau la 30 de zile.

Programul este disponibil pe eMAG pentru modelele eligibile, urmând să fie extins pe viitor și pentru alte categorii de produse. Easy BuyBack by eMAG&Flip este disponibil în România și va fi lansat în curând și în Ungaria și Bulgaria.

„În general, oamenii înlocuiesc telefonul o dată la trei ani, iar telefoanele de nouă generație sunt tot mai scumpe. Cu noul program de buyback, care este cât se poate de simplu și intuitiv, clienții eMAG pot să își cumpere telefoane abia apărute pe piață la prețuri mai bune, vânzând telefonul vechi pe platforma noastră. În doar câteva minute oricine poate să efectueze tranzacția fără a se mai deplasa în magazin sau a migra pe o altă platformă. Mă aștept ca în următorii doi ani să vindem cel puțin 100.000 de telefoane prin Easy BuyBack și să completăm gama de produse și cu alte categorii de interes pentru clienți”, a spus Cristian Cârjan, Senior Commercial Director eMAG.  

„Prin consolidarea parteneriatului buyback pentru clienții eMAG, aducem procesul de evaluare și vânzare a telefoanelor direct în platforma eMAG. Așa ne asigurăm că drumul telefoanelor către Flip este cât mai scurt, eficient și sigur, în beneficiul clienților. Conform datelor noastre, clienții au economisit în medie 1.800 lei anul trecut prin programul buyback, cele mai populare modele valorificate fiind iPhone 11, 12, 13, Galaxy S22 Ultra”, a declarat George Moroianu, co-fondator Flip.   

eMAG susține că, în ultimii aproximativ doi ani, peste 25.000 de clienți ai săi și-au valorificat telefoanele vechi pe platforma Flip și au achiziționat produse noi.

Potrivit susrei citate, clienții care cumpără prin buyback își permit să ia produse mai avansate precum iPhone 15, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, Samsung S24, Samsung S24 Ultra.

Segmentul de buyback are un potențial important de creștere de până la 20% din vânzările totale de telefoane mobile, potrivit estimărilor eMAG.

Flip.ro este un marketplace înființat la finalul anului 2019, de către 3 tineri antreprenori: Alin Luca, Alex Burghelia și George Moroianu. Din 2021, compania face parte din grupul eMAG de la care a primit și finanțare de 8 milioane de euro, a ajuns la peste 200 de angajați și s-a lansat deja în Bulgaria, Ungaria și Grecia.

Parallax

Vizualizari
307
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.592
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.592

Articole publicate : 941
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri