Redacția StartupCafe.ro

Elon Musk, oprește tweet-urile! Apel iritat de la crypto investitorii profesioniști

Thumbnail

Investitori profesioniști în monede digitale critică postările lui Elon Musk și îndeamnă micii investitori să nu urmeze orbește tot ce spune CEO-ul Tesla despre criptomonede.

Fanii Bitcoin (BTC/XBT) s-au săturat ca Musk să exercite atât de multă influență asupra mișcărilor de preț, pe termen scurt, ale tuturor criptomonedelor, notează postul de televiziune american CNN, într-un articol publicat în secțiunea Business.

"Oamenii care l-au urmărit orbește pe Musk au pierdut mulți bani. Poate că s-au ars și nu s-au mai întors niciodată", a spus Alex Mashinsky, CEO și fondator Celsius, într-o intervenție video la CNN.

Alex Mashinsky este CEO și fondator al unei o platformă de crypto-împrumuturi care oferă clienților un fel de dividende sub formă de token-uri digitale.

Comunitatea cripto trebuie să fie mai responsabilă când vine vorba de modul în care explică aceste active și riscurile acestora. 

”Sunt consultanți în domeniu care continuau să spună că nu vom mai vedea niciodată o piață în scădere pentru bitcoin din cauza interesului investitorilor instituționali, al Square sau PayPal și așa mai departe. Când auziți asta, ar trebui să vă faceți griji”, a adăugat Mashinsky.

Investitori și analiști sunt deosebit de iritați de faptul că toate criptomonedele au fluctuat odată cu bitcoin și dogecoin - în parte din cauza faptului că Musk a făcut observații contradictorii despre ele. 

Unii investitori cripto sunt, de asemenea, enervați că un comentariu venit Musk poate influența prețurile atât de abrupt, notează CNN.

Indiferent dacă merge la „Saturday Night Live” și glumește că dogecoin este o „scamatorie” (n.r. - eng.: hustle) sau că are epifania că mineritul bitcoin poate să nu fie grozav pentru mediu, există investitori nemulțumiți de comportamentul lui Musk, care au mizat pe creșterea criptomonedelor și își doresc ca acesta să înceteze tweet-urile și să se concentreze mai mult pe construirea de mașini, notează CNN.

„Musk este foarte calculat”, a spus Eloisa Marchesoni, angel investor și consultant în criptomonede. „Oamenii sunt supărați”.

Unul dintre fanii devotați scrie, cu năduf, într-un mesaj adresat lui Elon Musk pe Twitter, că foștii suporteri au ajuns acum să îl deteste.

Ești cea mai detestată persoană din lume, în momentul de față. Toți prietenii, inclusiv eu, am ajuns, de la fani devotati Elon/Tesla/SpaceX/Neuralink, să te urâm din adâncul sufletelor.

Cum ai reușit asta, în atât de scurt timp, va ajunge în cărțile de istorie.

— Timothy S. Kim (@timothy_skim) May 19, 2021

”Elon Musk nu știe mai nimic despre cryptomonede”

Critici mult mai dure au venit însă, în plină perioadă de corecție a cotațiilor, de la William Quigley, Director și co-fondator Magnetic, un fond de investiții specializat în active crypto. El a spus într-o intervenție video că tweet-urile lui Elon Musk sunt un risc pe care investitorii ar trebui să îl ia în considerare.

...Dumnezeule, nu mai dați atenție comentariilor lui Elon Musk despre orice legat de crypto, cel puțin pe termen lung. 

Da, pentru motive greu de explicat, o mulțime de investitori se uită la ce spune el. 

Nu știe, (n.r. - Elon Musk) mai nimic despre criptomonede. Acesta e cel mai rău lucru. A început recent să-și bage nasul în subiect. 

”Știu că Tesla, până recent, urma să accepte plata cu Bitcoin. Asta, în sine, mi-a arătat că (n.r. - Elon Musk) nu a înțeles cum trebuie privit Bitcoin. 

Bitcoin este un mod groaznic de a vinde și cumpăra lucruri, în special dacă ești în Statele Unite pentru că plătești taxe de fiecare dată când cumperi și apoi vinzi (n.r. - moneda virtuală), eventual cu vreun câștig.

(Bitcoin) e bun pentru plăți mari, transfrontaliere. Nu e un bun înlocuitor pentru modalitățile normale de plată a bunurilor, cel puțin în ziua de azi (...), a adăugat William Quigley.

Cotațiile de tranzacționare pentru monede digitale precum Bitcoin, Ethereum, Dogecoin și alte monede digitale scăzuseră considerabil față de maximele istorice, de la mijlocul lunii aprilie. 

Deși ultimele zile au adus reveniri, trendul general de scădere se menține iar  volatilitatea este de asemenea ridicată.

Parallax

Vizualizari
4812
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 038
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri