Claudiu Zamfir

eBay și-a luat director general nou, de la Walmart

Thumbnail

Gigantul eBay, unul dintre pionierii comerțului online, și-a adus, luni, un nou director general (CEO), pe care l-a recrutat de la Walmart, considerată cea mai mare companie din lume după  cifră de afaceri.

Jamie Iannone a fost numit în funcția de CEO al eBay de către Consiliul de Administrație al platformei de comerț online, acesta urmând să-și preia postul din 27 aprilie 2020. El va avea și un loc în Consiliul de Administrație eBay.

El vine de la lanțul american de hypermarket-uri Walmart, considerat a fi cea ma mare companie din lume după cifra de afaceri, cu circa 520 de miliarde de dolari pe an. În anul 2020, Iannone tocmai fusese promovat în funcția de  COO (director de operațiuni) al diviziei eCommerce a Walmart.

Noul CEO al eBay a mai lucrat la platforma de comerț online, în 2001-2009, fiind, printre altele, vicepreședinte al acesteia. El a făcut facultatea la Princeton și are un MBA, fiind licențiat în cercetare, inginerie și management de sisteme. De asemenea, a obținut un MBA  la Stanford University.

Jamie Iannone îi succede în funcția de CEO al eBay lui Devin Wenig, care a demisionat în septembrie 2019. Astfel, eBay a avut nevoie de puțin mai mult de jumătate de an pentru a-și găsi un nou director general. În tot acest timp, directorul financiar (CFO) Scott Schenkel a asigurat interimatul.

Fondată în anul 1995, eBay este una dintre primele platforme de comerț online, în forma actuală a acestui domeniu de business, alături de Amazon. eBay a fost înființat sub numele de  AuctionWeb, la San Jose, California, de Pierre Omidyar, un programator american născut la Paris din părinți iranieni. Ajuns la vârsta de 52 de ani, Omidyar are astăzi o avere cotată la peste 12 miliarde de dolari.

Lăsat mult în urmă de rivalii săi Amazon și Alibaba, eBay a avut, anul trecut, venituri de 10 miliarde de dolari. Platforma susține că, în anul 2018, prin eBay seller-ii au făcut vânzări de 95 de miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
446
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri