Adi Iacob

Dezvoltatorii de aplicații vor putea transforma noul Samsung S10 în portofel hardware pentru criptomonede

Thumbnail

Samsung a prezentat miercuri mult așteptatul Samsung Galaxy S10. Investitorii în criptomonede au așteptat lansarea pentru a vedea dacă informațiile apărute în presa internațională, precum că noul model de smartphone ar avea un portofel pentru criptomonede integrat, vor fi confirmate.

Portofelele hardware sunt echipamente ce asigură stocarea criptomonedelor pe device-uri fizice, ceea ce reduce riscurile asociate cu furtul acestora. 

Samsung a confirmat că a integrat platforma "Samsung Knox" pe noul model S10, o caracteristică pentru stocarea cheilor private pentru aplicații care folosesc tehnologia blockhain, inclusiv - probabil - criptomonede. Dezvoltatorii vor putea să utilizeze funcția pentrua crea portofele electronice hardware prin intermediul software-ului. Practic, oricine deține un S10 va avea în esență un portofel hardware.

  "Galaxy S10 are integrat Samsung Knox, precum și un spațiu de stocare securizat, susținut de hardware, care găzduiește cheile private pentru servicii mobile care utilizează tehnologia blockchain", precizează compania într-un comunicat de presă.

  Cu toate acestea, nu este clar în acest moment dacă dispozitivul va avea integrat un portofel  electronic dezvoltat de Samsung - după cum se zvonea - sau dacă doar va suporta depozitarea cheilor private, funcție pe care dezvoltatorii să o poată utiliza apoi pentru a produce propriile portofele securizate pentru criptomonede precum bitcoin.

  Samsung nu este singurul producător important de smartphone-uri care a implementat caracteristici utile pentru industria crypto pe telefoanele mobile. În luna mai a anului trecut, compania HTC a lansat un model de telefon care suportă aplicații bazate pe tehnologia din spatele bitcoin - HTC Exodus (“the first native blockchain phone”) .

  De asemenea, în decembrie 2018, startup-ul Sirin Labs a lansat modelul Finney, smartphone-ul care poate rula aplicații de tip blockchain.

  Presa internațională scria la începutul anului trecut că producătorul de telefoane mobile Huawei are în vedere dezvoltarea unui smartphone “blockchain ready” care să poată rula aplicații bazate pe tehnologia din spatele bitcoin. Compania chineză dorește să obțină licența pentru sistemul de operare startup-ului din Elveția — Sirin Labs, numit SIRIN OS, pentru a rula aplicații de tip blockchain alături de sistemul de operare Android, scrie Bloomberg. Discuțiile sunt în faza de negociere și nu a fost semnat niciun acord, au declarat surse din cadrul companiei.

  Parallax

  Vizualizari
  587
  Conţinut
  Parerea ta despre articol
  Adauga comentariu

  - Ultimele știri -

   


    Ultimele știri