Răzvan Tătaru

Crypto: Fost ministru al Finanțelor din Marea Britanie, consilier global la Coinbase

Thumbnail

Coinbase l-a angajat pe fostul ministru britanic de Finanțe, George Osborne, în funcția de consilier global, unde va colabora cu politicieni și autorități de reglementare, potrivit CNBC.

Platforma de criptomonede a anunțat că George Osborne va intra în companie ca și consilier global. Acesta va ajuta compania să colaboreze cu politicieni și organisme de reglementare, deopotrivă, pentru a ajuta în crearea de reguli favorabile crypto.

Faryar Shirzad, directorul de politici (CPO) al Coinbase, a declarat că firma este „încântată să îl aibă pe George în consiliul nostru într-un moment interesant pentru noi în Marea Britanie și la nivel mondial”.

„George aduce cu el o vastă experiență în afaceri, jurnalism și guvern. Așteptăm cu nerăbdare să ne bazăm pe înțelegerea și experiența sa pe măsură ce Coinbase crește în întreaga lume”, a adăugat Shirzad.

George Osborne a fost cancelarul Exchequerului, adică ministrul de Finanțe al Marii Britanii, între 2010 și 2016. În plus, acesta a mai fost jurnalist și editor șef al ziarului Evening Standard odată ce și-a terminat mandatul de ministru. În prezent, acesta este partener la Robey Warshaw LLP, o bancă de investiții, potrivit sursei citate.

Osborne a mai avut contact cu platforma Coinbase în trecut. CEO-ul companiei, Brian Armstrong, a vorbit pe scenă în cadrul unui eveniment fintech din Londra, moderat de fostul ministru. Totodată, George Osborne a discutat cu directorul financiar al Coinbase în timpul Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveția.

Coinbase are în plan extinderea globală, firma primind licențe de funcționare în Franța, Spania și Singapore până acum. În același timp, Coinbase a fost dată în judecată de Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) în iunie 2023, așa cum s-a mai scris pe StartupCafe.ro. Atunci, SEC acuza Coinbase că operează ilegal pentru că funcționează ca un broker neînregistrat.

Parallax

Vizualizari
274
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri