Denisa Crăciun

Și Coinbase a fost dată în judecată de autoritățile de reglementare din SUA

Thumbnail

Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) a dat, marți, în judecată și platforma crypto Coinbase, la doar o zi după ce a dat în judecată Binance și pe co-fondatorul acesteia, Changpeng Zhao.

SEC acuză Coinbase că operează ilegal pentru că funcționează ca un broker neînregistrat, potrivit Reuters.

Autoritatea americană a explicat într-un document de marți că liderii Coinbase știau cum ar trebui să funcționeze promovarea și vânzare activelor digitale în conformitate cu legile americane, chiar dacă nu le-au respectat, potrivit The New York Times

„Începând cu 2019, Coinbase a făcut ilegal miliarde de dolari facilitând cumpărarea și vânzarea” de active crypto, susține SEC.

Autoritatea de reglementare din SUA menționează că platforma crypto îmbină serviciile tradiționale ale unui exchange, cu ale unui broker și ale unei agenții de compensare, fără a înregistra niciuna dintre aceste funcții la Comisie, așa cum cere legea.

SEC susține despre Coinbase că a tranzacționat cel puțin 13 active crypto care sunt valori mobiliare și ar fi trebuit înregistrate, inclusiv tokenuri precum Solana, Cardano și Polygon.

Platforma de schimb de criptomonede Coinbase a fost lansată în anul 2012 la San Francisco, de  Brian Armstrong (CEO), fost inginer la site-ul de închirieri de locuințe Airbnb, și de Fred Ehrsam, fost trader în grupul financiar Goldman Sachs.

Parallax

Vizualizari
129
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri