Claudiu Zamfir

Platforma Patreon face concedieri

Thumbnail

Platforma online de finanțare Patreon, folosită și în România de bloggeri și artiști pentru a obține donații de la fani, concediază din angajați, deși compania americană spune că poziția sa financiară s-a îmbunătățit.

Potrivit publicației americane TechCrunch, Patreon disponibilizează  30 de angajați, ceea ce reprezintă 13% din personalul companiei cu sediul la San Francisco.

Platforma de finanțare susține că în luna martie 2020 un număr de 50.000 de artiști și alte categorii de creatori și-au făcut conturi pe Patreon, iar donațiile au crescut cu 60% față de februarie.

Totuși, Patreon motivează disponibilizările de personal invocând incertitudinile legate de criza coronavirus COVID-19, evaluarea performanței angajaților, precum și o schimbare de strategie a companiei.

Patreon a fost înființat în anul 2013 de către Jack Conte și Sam Yam, la San Francisco. Până în prezent, a obținut investiții totale de 165 de milioane de dolari pentru dezvoltarea companiei.

Platforma americană este preferată de activiștii civici, de artiști și de jurnaliștii independenți, pentru a se finanța prin donații directe de la fanii lor, care devin astfel „patroni ai artelor”.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
1101
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri