Adi Iacob

Mai multe companii, inclusiv Toyota, au investit 1 miliard de dolari în divizia de mașini autonome a Uber

Thumbnail

Firma de ridesharing Uber a confirmat că afacerea sa care se concentrează pe dezvoltarea tehnologiilor necesare mașinilor autonome va deveni o companie diferită (spin off), după ce a obținut investiții de 1 miliard de dolari de la Toyota, producătorul de piese auto Denso și fondul de investiții al SoftBank - Vision Fund.

Informațiile oferite de comapanie confirmă un articol din The Wall Street Journal publicat la începutul acestei săptămâni, care menționa că Uber era aproape de a obține o finanțare importantă pentru diviziei sa de vehicule autonome - denumită Uber Advanced Technologies Group sau UberATG.

  • Spin-off este un termen din limba engleză traductibil în limba română prin cuvântul derivat sau produs secundar și reprezintă o nouă entitate sau organizație formată prin desprinderea dintr-una mai mare

CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi, a anunțat investiția pe Twitter, alături de o fotografie cu el alături de directorii de la SoftBank, Toyota și Denso. Potrivit anunțului Uber, noile investiții fac ca UberATG să fie evaluat la 7,25 miliarde de dolari, scrie TechCrunch

Potrivit reprezentanților companiei, Toyota și Denso au contribuit în total cu 667 de milioane de dolari, în timp ce Vision Fund al SoftBank a investit 333 milioane de dolari. Acordul nu ar trebui să fie o surpriză pentru cei care urmăresc îndeaproape finanțările obținute de Uber; compania a primit o investiție de 500 de milioane de dolari de la Toyota, în august 2018, pentru a finanța divizia de mașini autonome.

Uber se va lista la bursa de la New York, în acest an, o listare ce ar putea aduce companiei o evaluare de peste 100 de miliarde de dolari. Cu toate acestea un raport al Uber arată că listarea nu va aduce neapărat şi profit.

Uber Technologies Inc avea anul trecut 91 de milioane de utilizatori, cu 33% mai mulţi faţă de anul anterior. A încasat venituri de 11,2 miliarde de dolari, în 2018, cu 42% mai mult faţă de 2017, dar a avut pierderi de peste 3 miliarde de dolari, potrivit unui raport publicat de companie, notează Reuters.

Compania nu a anunţat încă volumul sau valoarea acţiunilor pe care ar urma să le listeze la bursă, dar susrsele din presa străina susţin că Uber ar urma să vândă acţiuni în valoare de circa 10 miliarde de dolari la o evaluare între 90 şi 100 de miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
420
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri