Claudiu Zamfir

Companie românească de materiale de construcții, valoare de 47 milioane EUR pe Bursa de la București

constructii-dreamstime

Un holding românesc de materiale de construcții, ROCA Industry, a debutat luni, 11 martie 2024, pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București, la o valoare de piață de 234,7 milioane lei (peste 47 milioane EUR), a informat BVB, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Compania, tranzacționată sub simbolul bursier ROC1, s-a transferat astfel de pe piața alternativă a BVB, AeRO. ROCA Industry este prezentă pe piața de capital din ianuarie 2022, iar la momentul transferului avea o capitalizare de 234,7 milioane lei. Valoarea companiei a crescut cu 23% din momentul listării inițiale pe piața AeRO, din ianuarie 2022.

„Evoluția din ultimii doi ani a companiei a reprezentat un test al pieței de capital pe care ROCA Industry l-a trecut. Prezența de până acum pe piața de capital însumează tranzacții în valoare de peste 52,7 milioane lei cu acțiuni ROC1, compania fiind în ultimul an în top 10 lichiditate pe piața AeRO”, a declarat Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București.

 „Am toată convingerea că, odată cu accederea Roca Industry pe Piața Principală, bursa noastră va fi mai valoroasă și mai atractivă. Și când spun asta, nu mă refer doar la capitalizarea de 250 de milioane de lei, ci la tot ceea ce acest holding aduce cu el: viziunea și ambiția de a consolida și a excela într-o piață fragmentată, demonstrând că suntem un motor de creștere sustenabilă; un model de business inovator care armonizează capitalul privat cu piața de capital și misiunea noastră de a perpetua și transforma afacerile antreprenoriale în adevărați campioni regionali”,  a declarat Rudi Vizental, CEO ROCA Investments, acționar majoritar al ROCA Industry.

În ultimul an acțiunea ROC1 a fost în top 10 lichiditate pe piața AeRO și s-a aflat în top 5 în indicele BETAeRO ca pondere. În cei doi ani de prezență pe piața AeRO investitorii au realizat peste 7.200 de tranzacții cu 5,48 milioane de acțiuni ROC1 în valoare totală de 52,7 milioane de lei.  

Transferul acțiunilor ROCA Industry pe Piața Reglementată a fost realizat cu sprijinul BT Capital Partners.

„Ne bucurăm că am avut oportunitatea de a continua colaborarea cu ROCA Investments, iar după doi ani de la listarea ROCA Industry pe piața AeRO a Bursei de Valori Bucureșt, compania a făcut pasul spre Piața Principală a Bursei de Valori București. Totodată, ne bucurăm să vedem companii românești, precum ROCA Industry, care își doresc nu numai să crească afaceri de succes, dar și să construiască o temelie pe baza căreia să se dezvolte întreaga economie românească”, a declarat Daniela Secară, CEO BT Capital Partners.

ROCA Industry deține, direct și indirect, un număr de 9 jucători semnificativi din domeniul construcțiilor: BICO Industries (primul și cel mai mare producător național de plasă din fibră de sticlă și singurul producător autohton de armături din fibră de sticlă), EVOLOR (unul dintre cei mai mari jucători din industria de producție de vopsele și lacuri), ECO EURO DOORS (cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale), WORKSHOP DOORS (al doilea cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidentiale), DIAL (producător de produse din fir metalic), ELECTROPLAST (unul dintre cei mai importanți producători de cabluri electrice), precum și producătorii de fibră de sticlă Terra, Europlas și Iranga, prin intermediul BICO Industries.

Roca Industry este a cincea companie listată la Bursa de Valori București care trece de pe piața AeRO pe Piața Reglementată, după AROBS Transilvania Software (AROBS) în luna septembrie 2023, Safetech Innovations (SAFE) în luna februarie 2023, Chimcomplex Borzești (CRC) în ianuarie 2022 și Bittnet Systems (BNET) în iunie 2020. 

Parallax

Vizualizari
1066
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri