Denisa Crăciun

Compania românească Bitdefender, investiție într-un laborator de informatică la Universitatea Politehnica din București

Thumbnail

Compania românească de securitate cibernetică Bitdefender, cunoscută la nivel global pentru antivirusul său, a investit peste 50.000 de euro în modernizarea unui laborator de informatică destinat studenților Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București (UPB).

Laboratorul este dotat cu 21 calculatoare, proiector interactiv și mobilier modern, potrivit unui anunț făcut de compania de securitate cibernetică, joi.

Aproape 600 de studenți vor participa la cursuri în noul laborator, unde specialiștii de la Bitdefender le vor preda cunoștințe teoretice și practice legate de securitate cibernetică.

Studenții vor învăța în laborator cursuri de metode numerice, prelucrarea imaginilor și a sunetului, interacțiunea om-calculator, programare orientată pe obiecte, analiza algoritmilor, organizarea calculatoarelor și limbaje de asamblare, managementul proiectelor software, analiza conținutului imaginilor, geometrie computațională și software project management.

„Lansarea laboratorului Bitdefender punctează încă un succes important din traiectoria parteneriatului dintre Bitdefender și Universitatea Politehnica din București. Într-o lume a schimbărilor tehnologice și sociale accelerate, această relație de durată consolidează în fiecare an performanțele globale ale specialiștilor IT formați în România și atractivitatea Bucureștiului ca hub al inovării și parteneriatelor transformative”, spune prof. dr. ing. Adina Magda Florea, Pro-Rector al Universității Politehnica din București.

„Laboratorul Bitdefender din Facultatea de Automatică și Calculatoare va contribui la pregătirea viitorilor ingineri de elită, atât pentru implementarea tehnologiilor informatice de ultimă generație, cât și pentru noile provocări de securitate cibernetică”, susține prof. dr. ing. Mihnea Moisescu, Decan al Facultății de Automatică și Calculatoare.

De cealaltă parte, Florin Talpeș, CEO și cofondator al Bitdefender, spune că „Universitatea Politehnica din București reprezintă pentru Bitdefender un partener strategic, iar noul laborator duce colaborarea îndelungată la un nou nivel. E o nouă confirmare că parteneriatele pe termen lung între universități și companii funcționează în beneficiul studenților și îi ajută să devină tot mai competitivi. Alături de Cluj-Napoca, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, Bucureștiul este unul dintre orașele de mare importanță pentru Bitdefender și contribuie decisiv la produsele și tehnologiile românești folosite peste tot în lume”.

Tot în luna aprilie, Bitdefender a inaugurat o sală de clasă modernizată la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași, unde vor studia peste 30 de elevi.

La finalul anului 2018, Bitdefender și-a mutat sediul central în complexul de birouri Orhideea Towers, situat lângă campusul studențesc din zona Regie, în imediata vecinătate a Universității Politehnica din București, unde lucrează mai mult de jumătate dintre cei peste 1.700 de angajați ai Bitdefender.

Aproape 50% dintre angajații Bitdefender sunt implicați în activități de cercetare și dezvoltare (R&D) în cele cinci centre din București, Cluj-Napoca, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Bitdefender a fost fondată, la București, de Măriuca și Florin Talpeș (CEO). Mai întâi, cei doi cercetători au deschis firma Softwin, încă din anul 1990, axată la început pe outsourcing. Ulterior, au dezoltat produse proprii, printre care și anivirusul AVX (Antivirus Expert), rebranduit Bitdefender în anul 2001. Din anul 2007, Bitdefender s-a desprins din Softwin, pentru a se extinde pe plan internațional ca firmă de sine stătătoare.

Parallax

Vizualizari
1592
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri