Denisa Crăciun

Compania Qualitance, fondată în România, achiziționată de grupul francez Alten

Thumbnail

Grupul francez ALTEN, cu o cifră de afaceri de 2,92 miliarde Euro în 2021, achiziționează Qualitance, companie de tehnologie fondată în România de Radu Constantinescu și Ioan Iacob.

Grupul internațional de consultanță și servicii de tehnologie ALTEN, prezent în 30 de țări, achiziționează Qualitance, companie înființată acum 15 ani. Achiziția a fost anunțată miercuri, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Tranzacția se va încheia până la finalul anului și are nevoie de aprobarea Consiliului Concurenței.

„După 15 ani de transformări succesive și creștere continuă, următorul pas firesc în evoluția QUALITANCE este să aibă alături forța grupului internațional ALTEN pentru a putea deservi cu și mai multă agilitate nevoile de transformare digitală ale organizațiilor la scară internațională”, spune Radu Constantinescu, CEO și cofondator Qualitance.

„Oportunitatea de a deveni parte din ALTEN Group ne bucură cu atât mai mult cu cât avem competențe complementare și împărtășim aceeași filozofie de business centrată pe nevoile și succesul organizațiilor, respectiv ale clienților și angajaților acestora”, completează CEO-ul.

Ce face Qualitance, companie fondată în România

Qualitance, care spune că e formată din o echipă de 220 de specialiști, creează produse și business-uri digitale pentru organizații mari și startup-uri, utilizând tehnologii emergente, experience design, rapid prototyping, psihologie comportamentală și strategie de produs.

Compania fondată în România este prezentă pe trei continente - Europa, America de Nord, Australia și numără în portofoliu unele dintre cele mai mari companii din lume, precum News Corp, Virgin, IKEA, Johnson & Johnson.

De cealaltă parte, ALTEN este un grup de consultanță și servicii de tehnologie înființat în 1988 în Franța, cu o echipă de peste 45.000 de angajați, dintre care 90% ingineri.

Compania dezvoltă proiecte de transformare digitală pe multiple verticale de business pentru lideri importanți din Aeronautică, Apărare, Securitate, Automotive, Energie, Financiar, Retail, Telecomunicații etc. și a avut în 2021 o cifră de afaceri consolidată de 2,925 miliarde euro.

ALTEN Group este prezent în România prin două entități cu peste 1.000 de angajați - ALTEN SI-Techno Romania și ALTEN Delivery Center.

„Suntem impresionați de valoarea pe care Qualitance o aduce în grupul ALTEN prin înțelegerea profundă a tehnologiei și dezvoltării de soluții, experiențe și business-uri digitale, prin talentul și agilitatea echipei, prin succesul proiectelor de transformare digitală locale și internaționale”, susține Axel Girardetti, Director ALTEN Group Central & Eastern Europe.

„Având aceeași viziune cu privire la impactul și evoluția tehnologiei în business și societate, avem, o dată în plus, încredere că împreună vom reuși să susținem și mai multe organizații din România și Europa Centrală și de Est să-și concretizeze rapid și sustenabil strategiile de transformare digitală”, încheie acesta.

Parallax

Vizualizari
561
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri