Claudiu Zamfir

Firmă românească de contabilitate online, preluată de compania norvegiana Visma, care a investit și în SmartBill

Thumbnail

Compania IT norvegiană Visma, care a cumpărat în 2019 jumătate din platforma românească de facturare SmartBill, preia acum un pachet majoritar dintr-o altă firmă IT din România.

Digital Keez este firma IT preluată acum de norvegieni, potrivit unui comunicat Visma.

SRL-ul bucureștean are o echipă de contabili și oferă antreprenorilor servicii de contabilitate printr-o aplicație bazată pe cloud.

Potrivit datelor oficiale preluate de Listafirme.ro, înainte de această tranzacție, Digital Keez SRL era deținută de 10 antreprenori români, printre care: Tutunaru Niculae (29%), Iancu Alexandra (29%), Mateescu Daniel (23%), Manea Florin (5%). Daniel Mateescu este administratorul și fondatorul firmei.

Lansată în 2018, firma românească a avut, în anul 2020, venituri de aproape 4,5 milioane de lei și profit de circa 30.000 de lei, cu 6 salariați.

Și după această achiziție, Keez va continua să opereze ca organizație independentă, iar fondatorul Daniel Mateescu va rămâne la conducerea companiei românești.

Părțile nu au dezvăluit suma tranzacției.

Zilele trecute, Visma a cumpărat un startup IT spaniol, care a realizat o platformă online de contabilitate și ERP (sistem de planificare a resurselor din companii), bazată pe cloud. Presa spaniolă a relatat că valoarea tranzacției a depășit 120 de milioane de euro, dar părțile nu au confirmat.

În decembrie 2019, norvegienii au cumpărat jumătate din platforma online românească de facturare SmartBill. Fondatorii companiei românești, Ioana Hasan, Radu Hasan și Mircea Căpățînă, păstrează controlul și se ocupă în continuare de dezvoltarea afacerii.

Visma este o companie IT norvegiană, fondată în anul 1985. Anul trecut, firma a fost evaluată la 12,2 miliarde de dolari. Visma este deținută majoritar de fondul de investiţii Hg (54%), printre acționarii minoritari numărându-se mari fonduri din zona de tehnologie, precum GIC, General Atlantic sau Warburg Pincus.

Parallax

Vizualizari
3420
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri