Redacția StartupCafe.ro

Compania chineză Shein se pregătește de listare la bursa din Londra, după obstacolele din SUA

Shein

Platforma chinezească de comerț online Shein se pregătește de listare la Londra, după ce s-a confruntat cu obstacole în încercarea de a se înscrie la bursa din New York, potrivit Reuters.

Compania din China s-a confruntat cu obstacole de reglementare și respingere din partea parlamentarilor americani, în încercarea de a se lista la bursă în SUA , susțin două persoane care cunosc situația, conform Reuters, citată de News.ro.

Shein intenţionează să informeze autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare din China cu privire la schimbarea locului ofertei sale publice iniţiale (IPO) şi să depună dosarul cu documente la Bursa de Valori din Londra (LSE) luna aceasta, a spus una dintre surse.

Shein, care, conform uneia dintre surse, a fost evaluată la 66 de miliarde de dolari în urma unei runde de finanțare în 2023, a început să discute cu echipele de consilieri financiari şi juridici din Londra pentru a se lista la LSE, la începutul acestui an, a mai spus sursa precum și o altă persoană care cunoaște situația.

Compania de modă înfiinţată în China a abordat, de asemenea, administratorii de fonduri din Londra pentru întâlniri introductive înainte de listarea planificată, a declarat o altă sursă.

Shein şi LSE au refuzat să comenteze.

Comisia de Reglementare a Valorilor Mobiliare din China (CSRC) nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Shein a depus în noiembrie, în mod confidenţial, documentele pentru IPO la Comisia pemntru bursă şi valori mobiliare (SEC) din SUA şi a abordat CSRC pentru a solicita aprobarea Beijingului în aceeaşi lună, conform surselor citate.

Planul pentru o IPO din SUA este oficial încă pe masă, dar compania cu sediul în Singapore s-a luptat să îndepărteze obstacolele de reglementare atât în SUA, cât şi în China, pe fondul criticilor parlamentarilor americani cu privire la presupuse practici incorecte în muncă şi procese din partea concurenţilor.

La începutul acestui an, CSRC a informat pe Shein că autoritatea de reglementare nu va recomanda o IPO în SUA din cauza problemelor legate de lanţul de aprovizionare al companiei, a spus o sursă separată.

Deşi Shein se pregăteşte acum pentru o IPO la Londra, încă preferă New Yorkul ca loc de listare şi intenţionează să-şi menţină aplicaţia la SEC, pentru cazul în care va avea loc o schimbare în poziţia autorităţilor de reglementare din SUA, a spus a doua sursă.

De asemenea, ar putea urmări o listă secundară la New York în urma IPO-ului său de la Londra, atunci când va considera că climatul politic al SUA este mai favorabil, a adăugat a doua sursă.

Planul Shein de a informa autoritatea de reglementare chineză cu privire la IPO-ul de la Londra ar supune-o aprobării de la Beijing în temeiul noilor reguli de listare pentru firmele chineze care se listează în străinătate, susțin sursele Reuters.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
127
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 949
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri