Denisa Crăciun

Compania care vinde sub brandul Tellur accesorii IT&C debutează pe piața AeRO a BVB

Thumbnail

Compania românească de tehnologie ABN Systems International, care vinde sub brandul propriu, Tellur, căști și alte accesorii IT&C, a debutat luni, 14 februarie, pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB).

Debutul companiei de tehnologie la Bursă este primul realizat în urma unei oferte publice inițiale primare derulate pe piața AeRO, în urma căreia compania a atras de la investitori 5,5 milioane de lei.

Fondurile sunt destinate dezvoltării și extinderii companiei. Acțiunile companiei ABN Systems se tranzacționează sub simbolul bursier ABN.

„Listarea ABN Systems crește reprezentarea sectorului de tehnologie la Bursă și susține diversificarea portofoliilor investitorilor. Anul 2021 a fost unul de referință pentru AeRO, iar listarea de astăzi a acțiunilor ABN creează premisele unui an 2022 la fel de interesant”, spune Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

„Prin listarea acțiunilor, ne-am atins un obiectiv strategic, urcând compania la un nivel superior de vizibilitate atât în rândul clienților, cât și pe piața muncii, vizând să atragem profesioniști de top în echipă. În același timp, statutul de companie listată ne sporește credibilitatea în fața actualilor și a viitorilor parteneri, din zecile de țări unde vindem brandul nostru, Tellur. Le mulțumim investitorilor pentru încrederea arătată, pe care dorim să le-o reconfirmăm prin rezultate de business excelente. Finanțarea atrasă va contribui la consolidarea operațiunilor pe piețele în care suntem prezenți și la extinderea pe piețele externe, inclusiv în SUA, unde am deschis, recent, o companie subsidiară, prin care vom derula operațiunile comerciale pe această piață”, susține George Barbu, Președinte al Consiliului de Administrație, ABN Systems International.

ABN Systems International, înființată în 2002, a vândut în cadrul ofertei publice inițiale primare, derulate în perioada 15 decembrie 2021 – 4 ianuarie 2022, un număr de 1.059.434 de acțiuni la un preț de 5,18 lei/acțiune.  

Cu un portofoliu de peste 30.000 de produse și accesorii IT&C, ABN Systems este prezentă pe piețe din circa 30 de țări, din patru continente, și își propune o extindere accelerată a canalelor de vânzare externe, atât prin intrarea pe noi piețe, cât și prin consolidarea celor actuale.

În primul semestru din 2021, ABN Systems International susține că a înregistrat o cifră de afaceri netă de aproape 50 milioane lei, o creștere de 34% față de S1 2020.  

Profitul net al ABN Systems International în S1 2021 s-a situat la 2,44 milioane de lei, fiind de peste 8 ori mai mare decat cel înregistrat în perioada similară a anului precedent. De asemenea, vânzările pe piețele externe au crescut cu 114% față de aceeași perioadă a anului trecut, depășind 26 milioane de lei.

Compania avea la jumătatea anului trecut un număr mediu de salariați de 70 de persoane. Conform prospectului de ofertă, ABN Systems va  continua politica de distribuire de dividende acționarilor și ia în callcul posibilitatea de a distribui dividende sub formă de acțiuni gratuite, dar și implementarea unui program de fidelizare a angajaților prin acordarea de acțiuni ABN.

Parallax

Vizualizari
282
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri