Claudiu Zamfir

Românii de la Tellur își deschid firmă în SUA pentru extinderea vânzărilor brandului propriu

Thumbnail

Firma românească ABN Systems International, care vinde sub brandul propriu, Tellur, căști și alte accesorii telecom, și-a deschis o subsidiară în SUA, pentru extinderea afacerilor peste ocean, a informat, joi, compania, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Accesoriile IT&C și produsele smart home sub brandul Tellur sunt vândute deja pe piața din SUA încă din prima jumătatea a anului 2021, dar prin deschiderea subsidiarei americane compania românească estimează că vânzările sale din Statele Unite le vor depăși pe cele pe care le înregistrează în Europa.

ABN Systems International LLC este subsidiara nord-americană, fiind deținută în proporție de 100% de către ABN Systems International SA și înregistrată în Houston, Texas, statul aflat pe locul al doilea ca pondere în Produsul Intern Brut al SUA, ca mărime a populației, respectiv ca rată de creștere economică în 2021 (4,3%).

ABN Systems are un reprezentant în Texas, certificat potrivit legislației americane, iar până la sfârșitul anului și-ar putea mări echipa pentru susținerea ritmului de creștere a vânzărilor. Pe lângă sporirea vânzărilor, compania din Texas ar putea servi ca bază pentru accesarea altor piețe din vecinătatea SUA, inclusiv în America de Sud.

„Deschiderea unei subsidiare în SUA va susține creșterea rapidă pe aceasta piață si atestă angajamentul nostru de a ne extinde, cât mai rapid, pe piețele externe, după ce, în ultimii ani, am efectuat investiții semnificative în infrastructura de business, dobândind know-how și flexibilitate, pentru a ne adapta specificului fiecăreia dintre cele aproape 30 de țări unde avem vânzări. Produsele sub brandul propriu, Tellur, mai ales cele din gama Smart Home, și-au demonstrat atractivitatea, iar noi suntem pregătiți pentru a valorifica oportunitățile care ni se deschid pe această piață în ascensiune puternică. Finanțarea atrasă prin IPO, ne va asigura capitalul de lucru necesar extinderii, iar prin rezultatele ce le vom obține și care se vor reflecta în cifra de afaceri și profitabilitatea companiei vom reconfirma încrederea investitorilor noștri,” consideră George Barbu, CEO al ABN Systems International.

Compania spune că toate produsele Tellur sunt compatibile cu sistemul electric folosit în SUA sunt deja certificate pentru aceasta piață, iar în topul celor mai vândute, în cursul anului 2021, se numără Headset-ul Bluetooth Vox 55, Boxa portabilă Callisto și Senzorul de geam și ușă.

Pe lângă intenția de a crește vânzările din SUA, ABN Systems International este în curs de autorizare a produselor Tellur pe două mari piețe, India și Egipt. Până la jumătatea acestui an, compania ar putea intra și pe piețele din Canada și Mexic.

Pe 4 ianuarie 2022, ABN Systems International a încheiat prima Ofertă Publică Inițială de pe piața AeRO a Bursei de Valori București, în urma căreia a atras 5,48 milioane de lei (1,10 milioane de euro), sumă care va fi utilizată la consolidarea poziției pe piețele externe unde înregistrează deja vânzări, precum și pentru accesarea de noi piețe. Capitalizarea anticipată a companiei se ridică la 99,09 milioane de lei (20,03 milioane de euro).

Fondată în 2002, ABN Systems International, deţinătoarea brandului Tellur, oferă soluţii integrate de mobilitate, infrastructură IT şi de stocare, sisteme de supraveghere video, echipamente şi automatizări industriale.

Firma vinde produse sub brand propriu, fabricate în China, în proprție de 50%, restul fiind din România, după cum spunea compania în anul 2017, conform Forbes România.

Acum, firma afirmă că a „investit intensiv în automatizarea proceselor, transferul electronic de date, trasabilitatea stocurilor, mărirea capacității de depozitare și întărirea echipei”.

Cu un portofoliu de peste 30.000 de produse și accesorii IT&C, ABN Systems mai afirmă că „este prezentă deja pe piețe din peste 25 țări, de pe 3 continente.

Parallax

Vizualizari
584
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri