Claudiu Zamfir

Un colos imobiliar străin cumpără 25 de centre comerciale în România, în valoare de 219 milioane EUR

București noaptea

Unul dintre cei mai mari deținători de proprietăți comerciale din Marea Britanie achiziționează 25 de parcuri comerciale din România, în valoare de aproape 219 milioane de euro.

Este vorba despre grupul european M Core, care dispune de un portofoliu combinat de active evaluat la peste 6 miliarde de euro, și care intră astfel pe piața din România. L&C Properties, parte a acestui grup, face achiziția în România.

Tranzacția din România este cea mai mare a grupului M Core - a informat, joi, într-un comunicat transmis StartupCafe, firma de avocatură CMS, care a asistat L&C Properties în efectuarea achiziției.

Activele imobiliare cumpărate de M Core (prin intermediul L&C Properties) reprezintă unul dintre cele mai mari portofolii de parcuri de retail din România deținute de un singur operator.

Acestea totalizează o suprafață de retail de peste 132.000 de metri pătrați, în 24 de orașe, printre care București, Arad și Iași.

Cele 25 de centre retail oferă un mix variat de chiriași, incluzând branduri internaționale de renume precum Deichmann, Pepco, KFC, Lidl și H&M, a precizat și compania de servicii imobiliare iO Partners, implicată în tranzacție.

Printre parcurile de retail achiziționate se numără și Shopping Park Pipera Plaza, care are o suprafață închiriabilă de 11.000 mp GLA și 35 de unități, inclusiv chiriași ca Starbucks, JYSK sau furnizori naționali de servicii. Din portofoliul achiziționat face parte și Shopping Park Medias, cu o suprafață închiriabilă 9.089 mp GLA și 16 unități, inclusiv lanțul european de supermarketuri Kaufland.

L&C Properties operează în zone-cheie din Marea Britanie, Germania, Polonia și acum România.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
31294
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri