Claudiu Zamfir

Achiziția imobiliară a anului 2023 în România: Vânzătorul spune că și-a luat de două ori banii investiți în cele 25 de centre comerciale, cumpărate acum de colosul M Core

centre comerciale mitsika

Compania care a vândut 25 de centre comerciale din România către un colos imobiliar pan-european, într-o tranzacție în valoare de 219 milioane de euro, spune că a obținut mai mult decât dublul investiției inițiale făcute.

Compania belgiană de investiții imobiliare Mitiska REIM, prin fondurile sale de investiții FRI and FRI 2, este cea care deținea cele 25 de parcuri de retail în România, pe care le-a vândut, săptămâna trecută, către firma britanică LCP Group, parte a colosului imobiliar pan-european M Core.

„Această vânzare este una dintre cele mai mari tranzacții imobiliare de retail din România și majorează de mai mult de două ori investiția inițială pe o perioadă medie de deținere de 5 ani pentru investitorii din fondurile FRI și FRI 2 care au deținut activele” - a transmis vânzătorul parcurilor de retail românești, Mitiska REIM.

Parcurile de retail, vândute către gigantul M Core, sunt situate în 24 de orașe din România: București (2), Bistrița, Baia Mare, Pașcani, Slobozia, Ploiești, Mediaș, Reșița, Buzău, Arad, Odorhei, Sighet, Câmpina, Caransebeș, Medgidia, Iași, Târgu Mureș, Tulcea, Slatina, Mioveni, Bacău, Drobeta-Turnu Severin, Brăila și Giurgiu.

Spațiile comerciale totalizează peste 132.000 de metri pătrați. Cele 25 de centre retail oferă un mix variat de chiriași, incluzând branduri internaționale de renume precum Deichmann, Pepco, KFC, Lidl și H&M.

Printre parcurile de retail achiziționate se numără și Shopping Park Pipera Plaza, care are o suprafață închiriabilă de 11.000 mp GLA și 35 de unități, inclusiv chiriași ca Starbucks, JYSK sau furnizori naționali de servicii. Din portofoliul achiziționat face parte și Shopping Park Medias, cu o suprafață închiriabilă 9.089 mp GLA și 16 unități, inclusiv lanțul european de supermarketuri Kaufland.

Fondul FRI a fost lansat, de Mitiska REIM, în 2012 cu un termen inițial de 8 ani care a fost prelungit până în 2026. Fondul FRI 2 a fost lansat în 2016 cu un termen inițial de 10 ani cu opțiuni de prelungire. Mitiska REIM este o firmă de investiții controlată de familia Geuten, oameni de afaceri din Belgia.

Parallax

Vizualizari
12776
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri