Claudiu Zamfir

Clubhouse oferă ajutor creatorilor de conținut pe platformă

Thumbnail

Clubhouse, aplicație audio de socializare folosită și în România, a lansat un program de accelerare în care va selecta creatori de conținut audio pe care îi va ajuta inclusiv financiar să dezvolte programe pe platformă.

Programul Clubhouse Creator First a deschis o sesiune de înscrieri până pe 31 martie 2021, în urma căreia vor fi selectați 20 de creatori de conținut audio. Clubhouse este disponibilă în prezent pe iPhone, dar urmează să se extindă și pe dispozitivele cu Android.

În acceleratorul de creație, cei selectați vor putea primi echipamente, cum ar fi un iPhone, căști AirPod Pro sau un dispozitiv iRig (pentru conectarea iPhone-ului la echipamente audio și PC). „Android vine în curând” - a menționat startup-ul.

Foarte important, creatorii selectați în programul Clubhouse Creator First vor primi o bursă lunară și vor fi ajutați să obțină contracte de sponsorizare din partea unor branduri.

De asemenea, cei selectați în accelerator beneficia de sprijin profesional din partea echipei Clubhouse pentru dezvolarea de programe și show-uri. În plus, creatorii vor fi ajutați să aducă în programe diverși invitați și vor beneficia de promovare.

Aplicația audio chat Clubhouse a fost lansată în aprilie 2020 de doi ingineri americani care au lucrat în trecut și la Google: Paul Davison și Rohan Seth. De atunci și până în prezent, startup-ul a obținut investiții de peste 100 de milioane de dolari și a fost evaluat la 1 miliard de dolari în ianuarie 2021, devenind unicorn. Cel mai mare investitor este fondul de venture capital Andreessen Horowitz.

Clubhouse a crescut în popularitate mai ales după ce a fost promovată de miliardarul Elon Musk, care a susținut, în ianuarie 2021, un interviu pe platformă. Atunci, Musk l-a invitat în direct la discuții și pe antreprenorul bulgaro-american Vlad Tenev, cofondator al aplicației de tranzacționare buriseră Robinhood, care tocmai se afla în mijlocul iureșului din jurul acțiunilor Gamestop.

Aplicația Clubhouse se laudă cu 10 milioane de utilizatori.

Parallax

Vizualizari
526
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri