Raluca Abrihan

Serviciul românesc de car sharing Citylink cumpără o aplicaţie de comenzi de taxi din Moldova

Thumbnail

Plaforma românească de car sharing Citylink achiziționează itaxi, prima platformă tip ride-hailing din Moldova şi care este activă şi în Ucraina.

“Potențialul extraordinar al serviciilor de mobilitate inteligentă nu este demonstrat doar de apetitul în continuă creștere pentru economia colaborativă din România, dar este confirmat și de oportunitățile puternice de creștere din regiune. Astfel, este normal pentru Citylink nu doar să-și crească amprenta serviciilor în România, prin intermediul zonelor de car-sharing și bike-sharing, ci să se extindă și dincolo de granițe și să achiziționeze un alt lider tehnologic - itaxi, prima platformă de mobilitate inteligentă Moldova, activă și în Ucraina, cu un palmares demonstrat de inovație și încredere, încă din 2012”, declară Igor Grosu, CEO, Citylink.

Tranzacția este primul pas din strategia de extindere regională a Citylink și reprezintă o bază fermăi de acțiune în marile orașe ale Moldovei, precum și în Odessa, Ucraina.

O tranzacție de capitaluri tip equity include și vânzarea acțiunilor comune ale unei companii, nu doar activele. Atunci când are loc o vânzare de acest fel, compania achiziționată rămâne aceeași și doar structura de proprietate se modifică.

Citylink a anunțat recent adăugarea unui serviciu de bike-sharing disponibil în Capitala României, ca răspuns la impactul pozitiv pe care l-a avut lansarea serviciilor, la începutul anului 2020. Compania urmărește, de asemenea, și o expansiune geografică, dincolo de București.

Serviciul CityLink este accesibil printr-o aplicație mobilă dedicată, atât pentru utilizatorii de smarphone Android, cât și pentru utilizatorii cu terminale IOS. Plata are loc automat, exclusiv prin intermediul aplicației mobile.

În România mai există servicii similare, precum Spark, sau GetPony.

 
Parallax

Vizualizari
785
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri