Redactia StartupCafe.ro

Chinezii de la TikTok, atac la Spotify şi Apple Music, cu un serviciu propriu de streaming de melodii

tiktok-casti-dreamstime

Platforma socială chineză TikTok se extinde pe piaţa serviciilor muzicale de streaming, cu un serviciu ce-şi propune să concureze cu compania suedeză Spotify şi cu americanii de la Apple Music, relatează News.ro.

Lansat, deocamdată, doar în Brazilia şi Indonezia, TikTok Music este un serviciu de streaming pentru muzică disponibil exclusiv pe bază de abonament.

Conform descrierii oficiale, utilizatorii îşi pot sincroniza conturile de TikTok şi TikTok Music, pot asculta, descărca şi partaja melodiile disponibile în cadrul noului serviciu.

TikTok Music, la fel ca alte servicii de streaming, oferă funcţii personalizate pentru descoperirea muzicii, poate afişa versurile melodiilor în timp real şi permite utilizatorilor să colaboreze în vederea creării listelor de melodii.

Serviciul include şi o facilitate de recunoaştere a melodiilor, în stilul Shazam. Bineînţeles că nu lipsesc nici funcţiile sociale, existând inclusiv posibilitatea de a comenta pe tema muzicii ascultate.

Compania chineză a semnat deja contracte pentru acces la catalogul mai multor case de discuri, printre care se numără Universal Music Group, Warner Music Group şi Sony Music.

TikTok nu a oferit, însă, o estimare privind extinderea disponibilităţii acestui serviciu, astfel că nu se ştie când TikTok Music va fi disponibil şi în afara celor două ţări în care a fost deja lansat.

Parallax

Vizualizari
213
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 018
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri