Raluca Abrihan

CES 2019: Viitorul pieţei de curierat - livrări cu ajutorul “câinilor roboţi”

Thumbnail

Compania Continental a prezentat la CES Las Vegas, unul dintre cele mai mari târguri de tehnologie, o nouă idee de livrare prin care vrea să revoluţioneze piaţa de curierat – "câinii roboţi".

Acest sistem de livrare realizat de Continental este compus din două părţi: Continental Urban Mobility Experience (CubE), o maşină autonomî, la dezvoltarea căreia compania lucrează de câţiva ani, care are ca scop transportul “câinilor roboţi” şi aceşti roboţei care cară coletul până la uşa clientului.

“O echipă eficientă”, spun cei de la Continental despre aceste vehicule şi roboţii ce transportă coletele. Ei explică nevoia unei astfel de “echipe” în contextul în care se discută tot mai mult despre maşini autonome, sau taxiuri autonome – tehnologii care şi-ar găsi utilitatea şi în piaţa de curierat. Dar, ar rămâne totuşi o problemă: cine va finaliza livrarea, cine duce coletul direct la uşa clinetului? Aşa a apărut ideea acestor “câini roboţi”, arată oficialii Continental.

Un astfel de câine robot a fost prezentat în cadrul CES, dar compania nu a anunţat când vor începe testările cu astfel de sisteme de livrare.

Concernul german Continental, cunoscut pentru anvelope şi sisteme de frânare, a investit mult pe partea de maşini autonome conectate la internet şi are circa 400 de oameni în România care lucrează la dezvoltarea unor sisteme de asistenţă electronică a şoferului, tehnologii ce ajută maşinile să reactioneze în diverse situaţii.

Parallax

Vizualizari
1284
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri