Raluca Abrihan

O firmă software românească, pe primul loc în competiţia europeană CEE Startup Challenge

Thumbnail

Ringhel, furnizor de software din România ce se adresează companiilor care activează în industria de energie electrică și gaze, s-a clasat pe locul 1 la cea de-a cincea ediție a CEE Startup Challenge, o competiție prin care investitorii și corporațiile se pot conecta cu startup-uri remarcabile din Europa Centrală și de Est.

Lansată în 2014, firma Ringhel dezvoltă softuri de tip ERP și CRM pentru companiile de energie electrică și gaze, prin care să le ajute să-și gestioneze fluxul de business prin procese bazate pe automatizare.

CEE Business Angels Network împreună cu Vestbee, platformă care conectează fondurile globale de VC, corporațiile, acceleratoarele de afaceri și investitorii de tip angel cu startup-uri din Europa Centrală și de Est, au lansat competiția regională de prezentare de afaceri — CEE Startup Challenge, unde se pot înscrie startup-uri IT din domenii precum:

  • transport și logistică
  • construcții
  • industrie 4.0 
  • energie și cleantech
  • tehnologie pentru domeniul agriculturii (agritech)
  • smart cities 
  • big data

În prezent, compania Ringhel este estimată la o valoare de aproximativ 7 milioane de euro, potrivti datelor transmise de companie. PROCESIO este cea mai recentă tehnologie a companiei de software. Aceasta este gândită ca o platformă de tip Saas No-Code și se adresează angajaților fără abilități de programare, permițându-le acestora să asambleze componente software ready-made, pentru a crea aplicații noi care să ajute la eficientizarea activității individuale, la nivel de departament sau organizație. În acest mod, companiile se pot adapta rapid la schimbările pieței, ținând cont de constrângerile de securitate și politicile IT și își pot eficientiza costurile folosind resursele umane existente.

"Sistemul low-code/no-code în baza căruia operează platforma PROCESIO înglobează atât noua viziune a fondatorilor Ringhel, cât și tendințele globale care vor contura viitorul industriei software ce se confruntă în prezent cu o lipsă acută de resurse umane", spun reprezentanţii startup-ului.

La jumătatea lunii iulie, Ringhel a atras pentru PROCESIO o investiție de tip SEED de 550.000 de euro, prin intermediul platformei de equity crowdfunding Seedblink, într-un timp record de 3 zile. În plus, alți noi investitori sunt dispuși să investească în tehnologia PROCESIO, ducând astfel runda de finanțare la 650.000 de euro.

Finanțarea SeedBlink va permite companiei să continue dezvoltarea proiectului PROCESIO într-un ritm rapid și să pregătească lansarea comercială programată pentru martie 2021.
 

Mai mult, Ringhel își propune să facă o investiție de serie A în ianuarie 2021 și se așteaptă să atragă 3 milioane de euro, plan care va crește și potențialul companiei de a deveni unicorn.

Portofoliul actual de clienți al companiei include peste 50% din furnizorii de energie electrică și 20% din furnizorii de gaze activi pe piața românească, printre care CEZ, E.ON, ENGIE, Lukoil, MET România Energy, Restart Energy și mulți alții. În 2018, Ringhel a intrat pe piața din Serbia și în prezent intenționează să se dezvolte și pe alte piețe europene.

Parallax

Vizualizari
1209
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri