Raluca Abrihan

Câţi români vând pe eBay şi care sunt cele mai vândute produse

Thumbnail

Peste 5.000 de comercianţi din România au vândut în primele șapte luni din acest an aproape 192.000 de produse prin platforma de comerţ online eBay. Iată care sunt cele mai vândute produse.

Cel mai bine vândute produse sunt din categoriile jocuri video şi console, ceasuri şi bijuterii, piese şi accesorii auto, telefoane mobile şi accesorii, fashion, îngrijire personală şi cosmetice. De exemplu, la fiecare oră se vinde un ceas, iar la fiecare 30 de minute se vinde un articol de îmbrăcăminte sau o pereche de încălțăminte.

Circa 98% dintre comercianţii din România care și-au listat produsele pe platformă vând și în afara graniţelor, arată un comunicat transmis de eBay.

eBay a dezvoltat Ebaymag, un serviciu care vine în sprijinul comercianţilor ce doresc să vândă pe pieţe externe întrucât face posibilă listarea concomitentă a produselor pe cel puţin opt pieţe, asigură traducerea automată a descrierii produselor listate din limba nativă în cea a ţărilor înregistrate pe platformă, actualizează automat stocul după efectuarea unei vânzări şi oferă suport pentru clienţi în mai multe limbi internaţionale, printre care şi limba română, mai anunţă oficialii platformei.

Orice comerciant sau persoană fizică îşi poate crea un cont pe eBay pentru a comercializa produse noi sau second-hand. Deşi platforma este cunoscută mai ales pentru licitaţii online, 80% dintre produsele vândute pe eBay sunt noi şi 88% dintre acestea au un preţ fix.

În ultimul an, aproape 130.000 de persoane din România au făcut cumpărături pe eBay, unde au avut de ales dintr-o ofertă de peste un miliard de produse vândute de comercianţi la nivel internaţional.

La nivel global, eBay a înregistrat venituri de 2,6 miliarde de dolari în trimestrul al doilea din 2018, în creștere cu 9% față de aceeași perioadă a anului trecut. Vânzările totale au crescut cu 10% în aceeași perioadă și au atins 23,6 miliarde de dolari. Numărul cumpărătorilor activi pe platformele eBay a crescut cu 4% în trimestrul al doilea, la 175 de milioane de persoane.

Citeste si:

Manager eBay: Ce trebuie să ştie un startup care vrea să vândă în afara ţării

Parallax

Vizualizari
7954
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri