Claudiu Zamfir

Platforma online Canva a cumpărat remove.bg, un site de eliminare a fundalului din fotografii

Thumbnail

Platforma de design Canva, folosită și în România de marketeri, graficieni și studenți, a cumpărat două startup-uri europene: Kaleido.ai din Austria și  Smartmockups din Cehia.

Platforma Kaleido.ai, care dezvoltă tehnologii de inteligență artificială în domeniul vizual, deține și site-ul remove.bg, un popular instrument folosit gratuit de către utilizatori din toată lumea pentru a elimina background-ul din fotografii. Această funcție, de ștergere a fundalului, este disponibiă și pe Canva, dar contra cost, neaflându-se în pachetul oferit gratuit de către platforma de design australiană. Prin funcția „remove background”, utilizatorul izolează diferite personaje din fotografii pentru a le plasa în contexte diferite de cel în care a fost suprinsă imaginea originală.

Celălalt startup cumpărat de Canva, Smartmockups, oferă un tool prin care utilizatorii realizează machete de produse personalizate (mockup). Instrumentul online este folosit, de exemplu, de antreprenorii care au mici afaceri cu tricouri sau căni personalizate.

Canva nu se află la prima achiziție de acest fel. În 2019, platforma australiană a cumpărat site-urile germane Pexeles și Pixabay, care oferă fotografii de stoc, folosite în media și în marketing.

În iunie 2020, Canva a fost estimată la valoarea de 6 miliarde de dolari, când a ridicat o investiție de 60 de milioane de dolari. Platforma de grafică a fost fondată în anul 2012, la Sydney, de 3 tineri antreprenor australieni: Melanie Perkins (CEO), Cliff Obrecht (COO) și Cameron Adams (CTO). Canva a obținut în total investiții de peste 300 de milioane de dolari americani, în 12 runde de finanțare, conform datelor de pe CrunchBase.

Parallax

Vizualizari
892
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri