Claudiu Zamfir

Doi bulgari au obținut 40 milioane dolari pentru startup-ul lor de transport de marfă cu drona

dronamics

Doi antreprenori bulgari au obținut în total finanțări de 40 de milioane de euro într-o rundă de investiții susținută de fonduri de capital de risc și business angels, pentru startup-ul lor care dezvoltă un concept de transport aerian de marfă, cu drone - scrie, vineri, publicația americană TechCrunch.

Despre startup-ul Dronamics, fondat în anul 2014, în Bulgaria, de frații Konstantin și Svilen Rangelov, am mai scris pe StartupCafe.ro. Acum, jurnaliștii americani de tehnologie au aflat că bulgarii au ajuns să strângă 40 de milioane de dolari în runda lor de investiții pre-Serie A.

Printre investitorii care au avut încredere în compania bulgărească se numără: Founders Factory, Speedinvest, Eleven Capital, The Strategic Development Fund (SDF) - brațul investițional al Tawazun Council din Abu Dhabi (Emiratele Arabe).

Compania realizează drone cargo cu decolare și aterizare pe orizontală, ca avioanele. Din anul 2023, bulgarii vor putea opera în cele 27 de state ale Uniunii Europene, grație unei certificări UE în acest sens, potrivit Business Insider. Compania a obținut certificarea pentru operare de vehicule zburătoare cargo, ușoare, fără pilot la bord (LUC) din partea autorității aeronautice din Malta, conform DroneDJ.

Dronamics urmează să opereze astfel cu modelul său de dronă cargo, Black Swan (Lebăda Neagră), care poate să se înalțe până la 6.000 de metri și poate zbora pe distanțe de până la 2.500 de kilometri. „Avionul” fără pilot poate transporta încărcături de maximum 350 de kilograme de marfă, după cum se laudă Dronamics.

Drona Black Swan poate decola și ateriza pe piste scurte – inclusiv neasfaltate – astfel încât să ajungă și la comunități mici, izolate - susține firma.

Svilen Rangelov, co-fondator al Dronamics, susține că avantajul lor competitiv este dat de distanța mare de transport cu un singur zbor. „Cu raza noastră de acțiune, putem acoperi toată Europa în aceeași zi, dintr-un singur depozit - nimeni nu poate oferi asta, concurent tradițional sau drone” - a declarat el pentru TechCrunch.

 

Parallax

Vizualizari
1628
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri