Claudiu Zamfir

Bucureștean acuzat că a furat crypto de 40.000 EUR de la un clujean. Cât mai este prețul Bitcoin la început de 2023

Bitcoin-euro-dreamstime

Un tânăr din București este acuzat că i-ar fi furat unui bărbat din Cluj criptomonede în valoare de 40.000 de euro, la începutul anului 2023.

Pe 14 ianuarie 2023, un bărbat de 37 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, a sesizat poliția orașului că tocmai fusese înșelat de un tânăr de 26 de ani, din București, a anunțat Poliția județeană Cluj, citată de Ziua de Cluj.

Reclamantul a povestit că a văzut un anunț online în care un bucureștean spunea că voia să cumpere criptomonede. Clujeanul s-a gândit imediat să-i vândă bucureșteanului două criptomonede, dar tranzacția nu s-a făcut atunci, online, ci l-a chemat pe potențialul cumpărător să se întâlnească într-un local din Cluj-Napoca.

Clujeanul a venit cu un portofel digital (crypto wallet) în care avea 2 criptomonede evaluate de polițiști acum la peste 40.000 euro. Deși poliția nu precizează criptomoneda, Bitcoin mai are o astfel de valoare.

Cei doi s-au înțeles și urma ca bucureșteanul să cumpere activele crypto și să-i dea apoi banii pe ele (monede fiat, probabil euro).

Clujeanul spune că i-a transferat bucureșteanului criptomonedele, dar tânărul de 26 de ani din Capitală a susținut că el nu a primit, de fapt, nicio criptomonedă. Așa că bucureșteanul a plecat fără să-i plătească nimic bărbatului de 37 de ani.

Miercuri, 9 februarie, tânărul acuzat de înșelăciune a fost găsit în Arad - au anunțat polițiștii, citați de Monitorul de Cluj. Bucureșteanul a fost reținut 24 de ore de procurori, după care a fost plasat sub control judiciar.

Bitcoin a crescut destul de mult în prima lună a anului 2023, după căderea suferită în 2022. Joi, 9 februarie 2023, prețul BTC era estimat la aproape 21.000 de euro, potrivit datelor de pe Coingeko. În decurs de o lună Bitcoin a crescut cu circa 30%.

Parallax

Vizualizari
5881
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri