Claudiu Zamfir

Bolt anunță o nouă investiție de peste 10 milioane Euro

Thumbnail

Startup-ul de ridesharing Bolt, rivalul european al Uber, spune marți că va investi peste 10 milioane de euro, în următorii 6 ani, pentru neutralizarea poluării generate de mașinile care efectuează transporturi de persoane prin aplicația sa.

Potrivit unui comunicat remis Startupcafe.ro, firma estonă care operează și în România  „va transforma cursele efectuate prin intermediul aplicației sale în Europa în călătorii neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon”.

Această inițiativă este parte a unei strategii de mediu mai extinse a Bolt, denumită Green Plan.

Inițiativa de neutralizare a amprentei de dioxid de carbon presupune o investiție de peste 10 milioane de euro până în 2025, susține firma.

Bolt spune că își va neutraliza amprenta de dioxid de carbon aferentă curselor efectuate în România și alte 23 de țări europene în care operează, printre care Franța, Austria, Estonia, Marea Britanie, Portugalia, Suedia, Ungaria.

Green Plan include o serie de obiective privind protecția mediului:

  • Să reducă amprenta de dioxid de carbon a Bolt în sectorul european de transport cu cel puțin 5 milioane de tone până în 2025.
  • Să reducă emisiile de dioxid de carbon la nivel european prin introducerea mai multor tipuri de călătorii prietenoase cu mediul, dintre care pasagerii pot alege, și să reducă amprenta de dioxid de carbon a birourilor Bolt la nivel global în 2020.
  • Să creeze orașe mai verzi prin introducerea trotinetelor electrice în mai multe orașe și prin introducerea pentru pasageri a opțiunii de a dona și sprijini diferite inițiative ecologice direct din aplicație.

Măsurile Bolt includ printre altele educarea și implicarea utilizatorilor în subiecte referitoare la impactul activităților umane asupra mediului.

Bolt colaborează cu Natural Capital Partners, furnizor de soluții cu impact pozitiv asupra amprentei de carbon și soluții pentru energie regenerabilă, pentru a-și respecta promisiunea de a-și neutraliza amprenta de dioxid de carbon. Natural Capital Partners administrează Protocolul ‘The CarbonNeutral’, care oferă afacerilor din întreaga lume garanția că acțiunile lor de reducere a amprentei de dioxid de carbon privind activitățile, operațiunile și produsele lor sunt clare, transparente și la cele mai înalte standarde.

Bolt spune că deservește în acest moment 25 de milioane de clienți din peste 30 de țări la nivel global și este lider în domeniul transportului la cerere în Europa și Africa. Anul trecut, a devenit prima companie care a introdus serviciile de ride-hailing și închiriere de trotinete electrice într-o singură aplicație, permițând astfel utilizatorilor de servicii de ride-hailing să opteze pentru curse mai rapide și mai prietenoase cu mediul în centrele urbane aglomerate.

Bolt, cunoscută anterior ca Taxify, se declară cea mai mare platformă europeană de transport, care are drept scop să facă mobilitatea urbană mai ușoară, rapidă și convenabilă.

Înființată de antreprenorul eston Markus Villig în 2013, Bolt este una dintre platformele de transport care cresc cel mai repede în Europa și Africa, având printre investitori companii precum Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital, dar și pe Taavet Hinrikus, co-fondator al TransferWise.

----

Citește și:

 

Parallax

Vizualizari
751
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri