Claudiu Zamfir

Nou atac al Chinei asupra crypto. Prețul bitcoin și ethereum

Thumbnail

Autoritățile comuniste din China continuă să atace criptomonedele, pe care le consideră ilegale, iar bitcoin, ethereum și EGLD au suferit vineri scăderi destul de mari în câteva ore.

Toate activitățile de afaceri legate de monedele virtuale sunt ilegale și trebuie strict interzise și combătute, în conformitate cu legea” - se arată într-o notă emisă de Banca Centrală a Chinei și alte 9 instituții guvernamentale chineze, citată, vineri, de agenția de presă oficială China Nouă.

Ilegale sunt considerate de statul chinez și serviciile oferite cetățenilor din China de către platformele străine de exchange crypto, se mai precizează în nota Băncii Centrale a Republicii Populare Chineze.

Autoritățile comuniste din China vor mai introduce o serie de măsuri pentru consolidarea legislației anti-crypto:

  • Instituțiilor financiare și instituțiilor de plată nebancare li se interzice să ofere servicii pentru activități comerciale legate de moneda virtuală.
  • China va introduce noi măsuri pentru gestionarea conținutului online și a accesului la internet, al înregistrării entității de piață și al publicității referitoare la monedele virtuale.
  • Vor fi depuse eforturi pentru a combate dur activitățile financiare ilegale și a activitățile infracționale legate de monedele virtuale.

Ce a făcut prețul bitcoin și ethereum

În ziua de vineri, 24 septembrie 2021, bitcoin, cea mai valoroasă criptomonedă, a scăzut de la un vârf de 45.000 de dolari la un minim 40.906 dolari, după publicarea notei Băncii Centrale a Chinei, fără, însă, să putem stabili neapărat o relație de cauzalitate aici. Practic, bitcon a pierdut peste 4.000 de euro în 3 ore (o scădere cu 9%). Ulterior, bitcoin s-a mai întremat, sărind puțin peste 42.000 de dolari, pe seară.

Thumbnail

Cam tot în același timp, ethereum a scăzut și el de pe la 3.100 de dolari la 2.755 de dolari. Practic, a pierdut 345 de dolari în câteva ore (11,1% scădere). Mai spre seară, ethereum a mai crescut puțin, în jur de 2.900 de dolari.

Thumbnail

Și eGold (EGLD), criptomoneda românilor de la Elrond, a avut vineri o scădere de la 249 de dolari la 249 de dolari la 214 dolari, în aproximativ 3 ore (14% scădere). Ulterior, și EGLD a mai crescut până pe la 240 de dolari și apoi a mai picat puțin, ajungând pe la 228 de dolari, la ora transmiterii acestei știri.

Thumbnail

Câte criptomonede există în lume

Într-o notă mai veche, Banca Centrală a Chinei a numărat peste 10.000 de „așa numite criptomonede”, emise în toată lumea de diverse entități private, însă instituția chineză a avertizat că statistica invocată este incompletă.

Aceste criptomonede se tranzacționează la o valoare totală de peste 1.300 de miliarde de dolari, conform sursei citate.

Autoritățile comuniste chineze spun că monedele virtuale nu pot servi ca monede folosite în activitatea economică de zi cu zi”, pentru că „nu au o valoare intrinsecă, au fluctuații de preț acute, au scalabilitate redusă” și prezintă un „consum imens de energie”.

În plus, statul chinez acuză că monedele virtuale pot fi folosite în spălare de bani și alte activități ilegale - se mai arată în nota din iulie 2021 a Băncii Centrale a Chinei.

Parallax

Vizualizari
5941
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri