Raluca Abrihan

Apple face reguli noi pentru dezvoltatorii de aplicaţii

Thumbnail

Apple a introdus o nouă regulă dezvoltatorilor de aplicaţii pentru platformele sale, care interzice expres vânzarea şi partajarea listelor de contacte, scrie News.ro.

Poate pentru cea mai mare parte a utilizatorilor este o noutate, însă vânzarea contactelor de către aplicaţiile cărora le-au acordat acces la agendă a fost şi este încă o practică a multora dintre dezvoltatorii de aplicaţii şi jocuri.

Apple nu poate face nimic cu datele vândute până acum. Poate, însă, să împiedice de acum înainte ca agenda de contacte a utilizatorilor să fie folosită ca o marfă.

Apple tocmai a introdus în regulamentul magazinelor sale de aplicaţii un paragraf care se referă exact la acest aspect. Dezvoltatorii nu mai au voie să creeze o bază de date din contactele utilizatorilor şi să o vândă.

De asemenea, noile reguli interzic crearea unui profil plecând de la aceste date, profil pe baza căruia utilizatorul să poată fi identificat şi targetat.

Dezvoltatorii pot în continuare să ceară acces la agenda de contacte dacă aceasta este necesară pentru funcţionarea aplicaţiei. Însă, vor trebui să explice clar în ce scop vor fi folosite datele culese.

Noua regulă este încă o măsură care vine ca urmare a scandalului Cambridge Analytica, care a compromis datele personale ale peste 87 de milioane de utilizatori Facebook.

Apple a mai operat recent o modificare a regulamentului pentru magazinele sale de aplicaţii, modificare care interzice folosirea dispozitivelor sale pentru minarea monedelor virtuale.

Citește și Apple interzice mineritul de criptomonede pe dispozitivele sale

Parallax

Vizualizari
438
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri