Adi Iacob

Apple interzice mineritul de criptomonede pe dispozitivele sale

Thumbnail

Apple interzice în mod explicit aplicațiile care folosesc puterea de calcul a dispozitivelor pentru a obține criptomonede în noul său ghid pentru dezvoltatori.

În cadrul secțiunii Compatibilitate hardware, Apple notează că "aplicațiile, inclusiv orice reclame terță parte afișate în ele, nu pot rula procese independente în fundal, cum ar fi exploatarea de criptomonede”.

În plus, o întreagă secțiune cu privire la monedele digitale destinată aplicațiilor iOS, macOS, watchOS si tvOS, conține următoarele:

Aplicațiile pot facilita stocarea în valută virtuală, cu condiția ca acestea să fie oferite de dezvoltatorii înscriși ca o organizație. În plus, aplicațiile nu pot mineri direct criptomonede, cu excepția cazului în care exploatarea este efectuată în cloud sau în alt mod.

Aplicațiile pot facilita transferul de criptomonede pe un exchange aprobat, cu condiția ca acestea să fie oferite de exchange-ul în sine, deși aplicațiile care facilitează ofertele inițiale de monede (ICO) trebuie să provină de la bănci recunoscute, societăți de valori mobiliare, comercianți cu comisioane futures (FCM) sau instituții financiare aprobate. De asemenea, aplicațiile legate de criptomonede nu pot oferi bani pentru îndeplinirea sarcinilor, cum ar fi descărcarea altor aplicații, încurajarea altor utilizatori să descarce alte aplicații sau postarea pe rețelele sociale.

La sfârșitul lunii mai, singurele mențiuni privind monedele digitale din ghidurile Apple au fost că aplicațiile pot să faciliteze astfel de tranzacții "cu condiția să respecte toate legile de stat și federale pentru teritoriile în care aplicația funcționează”, scrie AppleInsider.

Exploatarea criptomonedelor a devenit o modalitate populară de a face bani. Dar mineritul monedelor digitale necesită multă putere de calcul, determinând utilizatorii să cumpere plăci video și să utilizeze rețele mari de dispozitive, printre care se numără și iPhone-urile și iPad-urile.

Apple și criptomonedele

În 2013 și 2014, Apple a delistat Coinbase și alte aplicații legate de criptomonede din App Store, din cauza unei "probleme nerezolvată" anonimă; care a condus la setul inițial de reguli pentru dezvoltatori, iar aplicațiile s-au întors ulterior în App Store. Pentru un timp în 2017, Coinbase a fost aplicația numărul 1 disponibilă în App Store.

În luna martie, Apple a eliminat Calendar 2 din Mac App Store din cauză că aplicația folosea puterea de calcul a computerelor utilizatorilor pentru a mineri criptomonede în schimbul unor caracteristici premium, scrie The Verge. La acea vreme, dezvoltatorul Calendar 2 a declarat că Apple a eliminat aplicația deoarece a încălcat o indicație a App Store: "Aplicațiile nu ar trebui să ducă la descărcarea rapidă a bateriei, să genereze căldură excesivă sau să facă presiuni inutile asupra resurselor dispozitivului”.

Citește și Apple face reguli noi pentru dezvoltatorii de aplicaţii

Surse: Ghidul Apple pentru dezvoltatoriAppleInsiderThe Verge
Parallax

Vizualizari
2161
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri