Raluca Abrihan

Apple cumpără un startup ce face lentile pentru ochelari inteligenţi

Thumbnail

Apple cumpără un startup ce lucrează la realizarea unor lentile speciale pentru ochelari de realitate augmentată. Compania ar vrea să lanseze un model de ochelari computerizati până în 2020.

Apple a anunţat achiziţa startup-ului Akonia Holographics – o firmă din Statele Unite, notează businessinsider.com. Fondată în 2012 de către un grup de oameni de ştiinţă specializaţi în domeniul holografiei, Akonia încerca iniţial să se bazeze doar pe stocarea holografică a datelor. A trecut apoi la de dezvoltarea unor sisteme de afişare pentru ochelari de realitate augmentată.

Pănă acum, startup-ul a primit finanţări totale de 11,6 milioane de dolari. Valoarea tranzacţiei făcută de Apple nu a fost făcută publică.

De-a lungul timpului Apple a mai făcut achiziţii similare, în special pentru a imbunătăţi performanţele camerelor foto pentru iPhone. Spre exemplu, anul trecut, a cumpărat firma ce dezvoltă senzori de imagine, InVisage.

În 2013 a cumpărat startup-ul israelian PrimeSense, care produce sezori tridimensionali, folositi la recunoasterea faciala, sistemul de debolare folosit de iPhone X.

Mai mult, anul trecut Apple a lansat aplicaţii de realitate augmentată, tehnologie despre care şeful companiei, Tim Cook, spunea că este o evoluţie uriaşă şi profundă.

 

Produsul pe care îl pregăteşte Apple are deja câţiva competitori importanţi în piaţă, precum HoloLens de la Microsoft şi Magic Leap de la startup-ul cu acelaşi nume, doar că ambele produse folosesc lentile mate şi sunt făcute să fie folosite în interior şi sunt mai degrabă destinate dezvoltatorilor de soft sau profesioniştilor şi costă foarte mult.

Parallax

Vizualizari
585
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri