Raluca Abrihan

Apple cumpără un startup care să facă mai bune camerele iPhone

Thumbnail

Apple a anunţat achiziţia unei firme ce dezvoltă senzori de imagine, InVisage, şi a cărei tehnologie ar putea să ajute compania să aducă şi mai multe îmbunătăţiri pentru camerele performante ale dispozitivelor recent lansate, iPhone X, notează BusinessInsider.

Tranzacţia a fost anunţată în presa internaţională, iar o mare parte din angajaţii startup-ului şi-au notat deja pe profilurile lor de LinkedIn ca lucreză la Apple.

Startup-ul are circa 53 de angajaţi şi deţine 27 patente pentru tehnologia dezvoltată de ei, notează Techcrunch. Primul produs lansat de această mică firmă americană s-a numit QuantumFilm care promitea să ajute camerele foto ale smartphone-urilor să facă poze mai bune chiar şi într-o lumină mai slabă.

Nanotehnologia folosită de InVisage vine atât cu o parte software cât şi hardware – un strat fotosensitiv, care are la bază un tip de material inventat recent de startup şi care absoarbe lumina.

De-a lungul timpului firma americană a obţinut finantări de peste 98 de milioane de dolari din partea unor investitori precum Intel Capital, Nokia Growth Partners, sau GGV Capital.

Un scurt film postat pe site-ul companiei arată că senzorii inventanţi de InVisage pot ajuta camerele de fotografiat/fimat să producă imagini similiare cu cele din filmele artistice.

 

Parallax

Vizualizari
484
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri