Claudiu Zamfir

Aplicația Clubhouse a început extinderea pe telefoanele cu Android

Thumbnail

Rețeaua socială de audio-chat Clubhouse și-a lansat aplicația pentru telefoanele cu sistemul de operare Android, mai întâi pentru utlizatorii din SUA.

Activă pe sistemul de operare iOS de mai bine de un an, Clubhouse a pornit duminică, 9 mai, și aplicația pentru Android, în varianta beta. Serviciul pe sistemul de operare Google a fost lansat mai întâi în SUA, după care se lansează în celelalte piețe de limbă engleză și apoi și în restul lumii.

„Planul nostru în următoarele câteva săptămâni este să colectăm feedback de la comunitate, să rezolvăm problemele pe care le observăm și să mai adăugăm câteva funcții, cum ar fi plățile și crearea clubului, înainte de a lansa aplicația pe scară largă. Dacă ești utilizator Android, poți descărca Clubhouse pentru Android și te poți înscrie acum pentru a fi primi alerte odată ce serviciul este disponibil în zona ta” - a anunțat rețeaua socială pe blog, duminică.

Clubhouse mai spune că va menține în continuare sistemul de înregistrare în aplicație pe bază de invitație. Reamintim că, pe Clubhouse (pe iOS), ca o persoană să intre în aplicație, un utilizator existent al rețelei sociale trebuie să-i trimită o invitație, oferindu-i astfel acces la configurarea contului. Persoana invitată primește pe telefon un text cu un link, fiind direcționată către o pagină de înscriere din aplicație. Cu toate acestea, utilizatorii Clubhouse nu pot trimite invitații către oricine dorește să se alăture. Pentru început, ei au doar două invitații disponibile.

Aplicația audio chat Clubhouse a fost lansată în aprilie 2020 de doi ingineri americani care au lucrat în trecut și la Google: Paul Davison și Rohan Seth. De atunci și până în prezent, startup-ul a obținut investiții de peste 100 de milioane de dolari și a fost evaluat la 1 miliard de dolari în ianuarie 2021, devenind unicorn. Cel mai mare investitor este fondul de venture capital Andreessen Horowitz.

Clubhouse a crescut în popularitate mai ales după ce a fost promovată de miliardarul Elon Musk, care a susținut, în ianuarie 2021, un interviu pe platformă. Atunci, Musk l-a invitat în direct la discuții și pe antreprenorul bulgaro-american Vlad Tenev, cofondator al aplicației de tranzacționare buriseră Robinhood, care tocmai se afla în mijlocul iureșului din jurul acțiunilor Gamestop.

Parallax

Vizualizari
260
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Alin
POPESCU
In sfarsit o veste buna !

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri