Denisa Crăciun

Antreprenorii români cer Guvernului accelerarea vaccinării, să nu se închidă economia

Thumbnail

Fundația Romanian Business Leaders (RBL), care reunește oameni de afaceri și manageri dintr-o multitudine de domenii, solicită Guvernului României să accelereze procesul de vaccinare al populației în contextul creșterii cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 și spune că antreprenorii români nu își mai permit să suporte costul închiderii școlilor și al restricțiilor care afectează economia.

RBL declară, printr-un comunicat transmis StartupCafe, că în prima parte a anului 2021 economia României a recuperat pierderea din 2020, iar executivul ar trebui să adopte măsuri ferme pentru protejarea societății.

„Salutăm măsurile de încurajare anunțate de Guvern, cum sunt acordarea de tichete de masă și organizarea unor tombole. De altfel, Romanian Business Leaders a decis să dea o mână de ajutor în comunicarea pro vaccinare și de la finalul lunii iulie desfășoară o campanie digitală pentru încurajarea vaccinării în mediile cu populație preponderent nevaccinată. Dar comunicarea nu este suficientă, avem convingerea că Guvernul trebuie să urmeze modelul țărilor vestice și să adopte măsuri ferme pentru creșterea gradului de vaccinare și împiedicarea creșterii incidenței, care ar putea duce din nou la închiderea economiei și a școlilor. Vaccinarea va ajuta la limitarea costurilor pentru întreaga societate, pe lângă efectele directe în zona de sănătate publică”, spune Dragoș Petrescu, președintele RBL.

Fundația dă și câteva exemple de țări din vestul Europei, care au luat deja astfel de măsuri:

  • Franța a instituit obligația vaccinării personalului medical, precum și obligația dovezii vaccinării sau a trecerii prin boală pentru permiterea accesului în spații de recreere și de cultură cu mai mult de 50 de persoane, precum și în cafenele, restaurante, trenuri pe linii principale şi curse aeriene interne;
  • În Italia, Guvernul a decis că personalul nevaccinat din învățământ se va testa la fiecare 48 de ore pe cheltuială proprie, iar accesul în școli se va face în baza Certificatului Verde. Totodată, Certificat Verde va fi obligatoriu pentru călătoriile cu avionul, trenul, autobuzul sau vaporul, precum și pentru accesul în restaurante sau pentru alte activități de agrement;
  • În Germania, începând din 23 august, este în vigoare aşa-numita regulă 3G, care va permite accesul în numeroase domenii ale vieţii sociale numai celor vaccinaţi complet, celor vindecaţi de Covid sau celor testaţi. Astfel, cine nu este nici vaccinat, nici vindecat recent de Covid va putea intra în spitale, cămine de bătrâni, la evenimente şi spectacole, în săli de fitness, hoteluri, spaţiile închise ale restaurantelor, frizerii şi servicii de îngrijire corporală doar în urma prezentării unui test negativ;
  • În Marea Britanie, vaccinarea personalului medical a devenit obligatorie;
  • Și în Grecia, vaccinarea personalului medical și a personalului din casele de îngrijire a vârstnicilor va deveni obligatorie de la 1 septembrie. De asemenea, accesul în anumite spații interioare, dintre care teatre, săli sportive și locuri de divertisment, se va permite doar pentru cei vaccinați.

Romanian Business Leaders (RBL) se definește drept organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit, oferind o platformă de acțiune și implicare socială pentru peste 1.000 de antreprenori și șefi de companii din mediul de business privat.

Parallax

Vizualizari
1891
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri