Claudiu Zamfir

Antreprenorul HoReCa Dragoș Petrescu, noul președinte al RBL

Thumbnail

Fundația Romanian Business Leaders (RBL), care reunește oameni de afaceri și manageri dintr-o multitudine de domenii, va fi condusă mai departe, începând cu luna aprilie 2021, de un nou președinte, antreprenorul HoReCa Dragoș Petrescu (City Grill), și de doi vicepreședinți, Marius Ștefan (Autonom) și Felix Pătrășcanu (Fan Courier).

Petrescu preia funcția de președinte RBL de la Dragoș Roșca (Delta Asset Invest), care a condus organizația în două mandate.

Noul Consiliu Director al RBL este format acum din 13 antreprenori și executivi români:

 • Dragoș Petrescu (Președinte, City Grill Restaurants),
 • Mihai Marcu (CEO, Medlife),  
 • Dragoș Neacșu (CEO, GS1 România),
 • Sergiu Neguț (Co-fondator, FintechOS),
 • Felix Pătrășcanu (Owner, FAN Courier Express),  
 • Marius Ștefan (Owner/CEO, Autonom Group),
 • Măriuca Talpeș (CEO, Intuitext),
 • Laura Florea (Managing Partner, Point Public Affairs),
 • Angela Roșca (Managing Partner, Taxhouse-Taxand România),
 • Dan Pitic (Owner, Perpetuum),
 • Iulian Cîrciumaru (Managing Partner, V7 Capital),
 • Florin Furdui (Country Manager, Portland Trust),
 • Dan Isai (CEO, SaladBox).

Prioritățile noului consiliu sunt:

 1. creșterea sustenabilă a proiectelor de educație și antreprenoriat dezvoltate de Fundație,
 2. întărirea pilonului de bună guvernare,
 3. creșterea comunității de membri și a implicării acesteia în proiectele și inițiativele organizației,
 4. extinderea în alte orașe din țară și din străinătate.

„Închei cele două mandate la conducerea Romanian Business Leaders cu bucuria de a fi fost alături de membrii și colaboratorii noștri în construcția unei organizații puternice, mature, și creative. Comunitatea RBL a dovedit o capacitate extraordinară de adaptare, inclusiv la condițiile dificile ale pandemiei, păstrând entuziasmul și dedicarea necondiționată și dezvoltând, în continuare, cu migală, răbdare și pricepere proiecte extrem de valoroase pentru comunitate. Romanian Business Leaders este comunitatea pe care te poți baza întotdeauna, alături de care ideile posibile devin realitate”, a spus Dragoș Roșca, fost președinte al RBL.

Dragoș Petrescu, noul Președinte RBL este un antreprenor self-made, pornit de la zero, a ajuns, după multe experiențe în zona de retail, una dintre cele mai cunoscute voci ale industriei HoReCa. El și-a descoperit vocația pentru afaceri în anii ’90, fiind unul dintre seniorii antreprenoriatului în România. Dragoș conduce cea mai mare rețea de restaurante tradiționale din România: City Grill alături de Daniel Mischie, grup fondat de către cei doi în anul 2004. Activează cu succes și în piața de delivery din București cu City Grill Delivery, fiind unul dintre primii 5 jucători de pe piața de delivery din capitală începând cu anul pandemic 2020.

„RBL este vocea și vehiculul de acțiune al antreprenorilor pentru a construi o Românie în care generațiile viitoare să își dorească să trăiască. Este o responsabilitate importantă pentru mine să duc visul pornit de fondatori, acum 10 ani, mai departe. Sper să contribui sustenabil la viziunea și direcțiile Fundației – antreprenoriat, educație și bună guvernare – astfel încât RBL să-și consolideze poziția de lider al organizațiilor antreprenoriale din România", a declarat Dragoș Petrescu.

Romanian Business Leaders (RBL) se definește drept organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care oferă o platformă de acțiune și implicare socială pentru peste 1000 de antreprenori și șefi de companii din mediul de business privat.

Prin activitățile derulate acestea au implicat, până astăzi, peste 30.000 de români – antreprenori aspiranți, liceeni, antreprenori la început de drum sau cu experiență, români din Diaspora sau din mediul rural, traineri, vorbitori și lideri din educație. Mai multe detalii aici.

RBL este membru fondator al Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), o inițiativă privată care oferă o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul și alte instituții publice pe teme care au impact asupra climatului economic și de afaceri din România.

 

Parallax

Vizualizari
4670
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri