Raluca Abrihan

Amazon devine cea mai valoroasă companie. Microsoft ajunge pe locul 2

Thumbnail

Amazon, care a depășit anul trecut pragul simbolic de 1.000 de miliarde de dolari, a detronat Microsoft în topul celor mai valoroase companii (listate). Jeff Bezos, fondatorul Amazon, este în continuare cel mai bogat om din lume.

În prezent, Amazon este evaluată la 797 de miliarde de dolari, valoare stabilită la închiderea bursei americane de luni seara, cu o creștere de 3,4% și depășind Microsoft, care a fost evaluat la 788 de miliarde de dolari, notează businessinsider.

Microsoft a urcat pe prima poziţie în clasament în luna noiembrie a anului trecut când a depăşit compania Apple, dar a reuşit să-şi păstreze locul doar 5 săptămâni. Apple deţinea titlul de cea mai valoroasă companie listată din vara anului trecut, când a fost evaluată la 1 trilion de dolari, prag de care a reuşit să treaca şi Amazon în toamnă.

Jeff Bezos, cel care a lansat Amazon cu 25 de ani în urmă, este în continuare cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 135 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. El deţine 78,9 milioane de acţiuni în grupul Amazon.

Profil de antreprenor: Cine este Jeff Bezos

 

Parallax

Vizualizari
6295
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri